Tu jesteś:
4
Składniki
18 kawałek/kawałki/kawałków
Ciasto
- 100 g mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki cukru wanilinowego lub waniliowego
- 3 / 2 małe / duże jajka
- 50 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g wiórków kokosowych lub zmielonych migdałów
- 3 maliny surowe (mrożonych może być więcej) na babeczkę
- 1/2 łyżeczki soli
- 200 g cukru
- 150 g masła
-
6
35min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Blaszkę do muffinów wyłożyć papilotkami.
- Masło pokroić na kawałki i włożyć do 3 min temp 90C i gotować aż nabierze lekko złotego koloru i charakterystycznego aromatu.
- Dodać cukier, mąkę ziemniaczaną, ekstrakt z wanilii (opcjonalnie lub cukier wanilinowy), szczyptę soli i 1 łyżkę wody obroty 5
- Gdy masa troszkę przestygnie dodać jajka 10 sek obroty 5 .
- Do gęstej i błyszczącej masy dodać przesianą mąkę pszenną i proszek do pieczenia 1 minuta obroty 5 . Dodać wiórki kokosowe lub zmielone płatki migdałów do połączenia się składników.
- Ciastem wypełnić papilotki do 2/3 ich pojemności, do każdej włożyć po 3 maliny wciskając je do połowy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 minut , aż urosną a patyczek wetknięty w środek będzie suchy - należy uważać, aby nie przepiec babeczek, lepiej wyjąć je wcześniej, masa jeszcze zastygnie). Wyjąć z piekarnika i ustawić na kratce, ostudzić.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobr, jednak 60 g cukru wystarczy na tę...
Bardzo dobr, jednak 60 g cukru wystarczy na tę porcję - słodki sam w sobie jest już kokos nie ma co przesadzać : ) - i przesładzać
połowa cukru
połowa cukru
jest szał
jest szał
za chwilę wyjmę z piekarnika ale wyglądają...
za chwilę wyjmę z piekarnika ale wyglądają bajecznie i założę się, że tak smakują
W smaku ok ale nieco gniotowate i do suche Maliny...
W smaku ok, ale nieco "gniotowate" i dość suche. Maliny nie zapadły się w cieście... Następnym razem nie dodam mąki pszennej, albo dodam jej tylko połowę - ciasto powinno być luźniejsze. Zobaczymy, co z tego eksperymetu wyjdzie.
Babeczki wyborne cukru dałam połowę i to w...
Babeczki wyborne cukru dałam połowę i to w zupełności wystarczy. bardzo fajny przepis.
Pyszne babaeczki Robię je często jednak...
Pyszne babaeczki Robię je często jednak zminiejszyłam ilość cukru o połowę... są teraz odpowiednio słodkie-, a kompozycja z malinami ... najlepsza !!! Oczywiście pakuję tam malin ile sie da
pychotki ))
pychotki ))
Zrobiłam z kokosem i są
Zrobiłam z kokosem i są pyszne. Bede musiala dorobic [[wysiwyg_imageupload:2577:]]
Bardzo dobre :)
Bardzo dobre
babeczki rewelacyjne!!!
babeczki rewelacyjne!!! polecam!!! przepyszne!!! robiłam z malinami
Czas na świeźe owoce więc
Czas na świeźe owoce więc wrato ten przepis przypomnieć i zrobić rodzince na deser coś oryginalnego
Babeczki przepyszne, jeszcze
Babeczki przepyszne, jeszcze żadne mi tak nie smakowały, dodałam borówki. Genialne
Nasze stygną ... Czekają na
Nasze stygną ... Czekają na jutrzejsze drugie śniadanko do szkoły i pracy
zrobiłam z kokosem i mrożonymi truskawkami ... Pachną obłędnie
Zrobiły furorę rewelacyjne
Zrobiły furorę rewelacyjne
Babeczki najlepsze jakie
Babeczki najlepsze jakie dotad jadłam.znikają w mgnieniu okaJeszcze lepsze z truskawkami.PychaDziekuje za przeps
w ramach sezonu truskawkowego
w ramach sezonu truskawkowego zrobiłam je z truskawkami - oczywiście nie po 3 ale po 1 truskawce do środka. Zrobiłam wersję kokosową. Pyszne! Niedługo spróbuję z migdałami
Nie przepadam za muffinami,
Nie przepadam za muffinami, ale te sa rewelacyjne!!!!
Zrobilam je z kokosem, tylko cukru mniej dodalam.
Pycha!