3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

kiełbasa drobiowa


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

kiełbasa drobiowa

  • 1 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 łyżki soli
  • 3 łyżki masła, miękkie
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 pęczka natki pietruszki zielonej
  • 3 jajka cale
  • 750 g piersi kurczaka, świeza
  • 1 łyżeczki ostrej papryki
  • 80 g watróbki drobiowej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Wykonanie:
    1. 1.                  Do suchego naczynia miksującego wrzucić natkę pietruszki  - 3 s. , Obr .9 natkę przełożyć do miski
    2. 2.                  Do naczynia miksującego wlać 3 białka ,założyć motylek –ubijać 3  min. ,Obr. 4 –przełożyć do miski
    3. 3.                  Pierś z kurczaka pokroić na grubą kostkę, podzielić na 3 porcje
    4. 4.                  wkładać po 1 porcji do naczynia miksującego – zmielić 4 s., Obr. 7- przełożyć do miski
    5. 5.                  Do naczynia miksującego włożyć wątróbkę – zmielić 3 s., Obr. 3
    6. 6.                  Następnie włożyć  wszystkie składniki  do naczynia miksującego  -wyrabiać 2 min./ Ciasto / ,
    7. 7.                  Masę podzielić na 4 porcje –każdą  porcję położyć na papier  i uformować 4 kiełbaski –zawinąć w papier.
    8. 8.                  Do naczynia miksującego wlać  ½ l wody ,kiełbaski ułożyć na 2 poziomach przystawki varoma ,ustawić czas 40 min. Obr .,1 ,temp .,varoma.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Mozna podawać na zimno jako delikatną wędlinę lub na gorąco z  ryżem i ulubionym sosem.Jeżeli ktoś woli wersję na słodko to zamiast ostrej papryki dodać 1 łyżeczkę cukru , garść rodzynek i tyrochę mniej soli.Smacznego.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • "Jeżeli ktoś woli wersję na

    Zgłoszony przez anka25 na kwietnia 27, 2013 at 22:40.

    "Jeżeli ktoś woli wersję na słodko to zamiast ostrej papryki dodać 1 łyżeczkę cukru , garść rodzynek i tyrochę mniej soli.Smacznego."

    Kiełbasa na słodko? Hmm... to trochę dziwne... zwłaszcza z tą wątróbką ;o) Nie wiem czy zaryzykowałabym takie połączenie ;o)

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kiełbasa z wątróbką? Aż 80 g?

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 26, 2013 at 23:23.

    tmrc_emoticons.~ Kiełbasa z wątróbką? Aż 80 g? Coś mi się wydaje, że to rzeczywiście miał byc pasztet albo pasztetowa?


    Tu podsyłam link do kiełbasy drobiowej - przepisu z przepisowni. Zgoła inne składniki i bardziej przypominające smak kiełbasy. Może jestem w błędzie, ale warto porównac.


    http://www.przepisownia.pl/przepisy/kie%C5%82basa-drobiowa-na-varomie/452474

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepraszam ale ja z

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 25, 2013 at 17:20.

    Przepraszam tmrc_emoticons.) ale ja z podobnego przepisu zrobiłam pasztet :O Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze