3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

DELIKATNE CIASTO Z CUKINII I PARMEZANU


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

  • 100 g mąki
  • 2 jajka
  • 80 g mleka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 300 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 10 g oleju
  • 1 ząbka czosnku
  • 100-120 g białej cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 80 g parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 4 porcje serka kremowego, ok. 70 g
5

Przygotowanie

  1. 1   Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C.

    2   Do naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić 15 s/obr. 7. Przełożyć do innego naczynia i odstawić.

    3   Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 5 s/obr. 5.

    4   Dodać oliwę, zdjąć miarkę, dusić 5 min/Varoma/obr. 1.

    5   Dodać cukinię i sól, zmiksować 5 s/obr. 5.

    6   Dodać parmezan, mleko, mąkę i jajka, zmiksować 10 s/obr. 7.

    7   8 natłuszczonych małych naczynek do zapiekania wypełnić do połowy masą, do każdego włożyć pół porcji serka i przykryć pozostałą częścią masy. Piec 25 minut (200°C).

    8   Przed wyjęciem z foremek odstawić do ostygnięcia na 10 minut.

    Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

• Danie można podawać w naczynkach, w których zostało upieczone. • Ten przepis to dobry sposób, aby przemycić do dziecięcego menu potrawę z cukinii. • Podawać na ciepło z sałatką jako lekki obiad. Można serwować jako dodatek do dania głównego.

Przepis z książki: Najlepsze przepisy użytkowników Przepisowni.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne

    Zgłoszony przez JJUUSSTTAA na października 22, 2017 at 11:17.

    Bardzo smaczne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajne, delikatne i smaczne

    Zgłoszony przez Niunia82 na lutego 24, 2016 at 15:29.

    Fajne, delikatne i smaczne mufinki tmrc_emoticons.) moim zdaniem idealne zamiast ziemnaków do głównego dania.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre, połączyłam je

    Zgłoszony przez Ineska na października 23, 2015 at 14:07.

    Bardzo dobre, połączyłam je jako piątkowe drugie danie z tapenadą z bakłażana by Annjak tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre, do wypróbowania

    Zgłoszony przez shueli na sierpnia 14, 2015 at 15:29.

    Bardzo dobre, do wypróbowania jeszcze z kulkami z mozarellitmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Ja dodałam ser mozzarella

    Zgłoszony przez gabik31 na sierpnia 14, 2015 at 13:39.

     Cooking 7 Ja dodałam ser mozzarella -pychotka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Akurat na cukiniowy sezon

    Zgłoszony przez mikulina na lipca 31, 2015 at 15:03.

    Akurat na cukiniowy sezon

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszne ! robiłam też z

    Zgłoszony przez izu na lipca 24, 2015 at 08:56.

    przepyszne ! robiłam też z braku laku w silikonowych muffinkach - da się tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Acha- moja 1,5 roczna córcia

    Zgłoszony przez Alka-p na marca 30, 2015 at 20:08.

    Acha- moja 1,5 roczna córcia też się zajada tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA!!!! Robilam już

    Zgłoszony przez Alka-p na marca 30, 2015 at 20:07.

    REWELACJA!!!! Robilam już kilka razy... Każdemu smakują... Ja mocniej przyprawiam- 3 ząbki czosnku, łyżeczka soli i pieprz... PYCHA!!! Piekę w kokilkach- wychodzą 4 spore babeczki i jedna mała. Daję serek kremowy Turek, ale koniecznie smakowy- czosnkowy lub ziołowy...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro wypróbuję...

    Zgłoszony przez Alka-p na marca 7, 2015 at 00:10.

    Jutro wypróbuję... tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Typu Philadelphia

    Zgłoszony przez Mixi na lipca 1, 2014 at 15:21.

    Typu Philadelphia tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam Mixi

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mixi czy chodzi o serek typu

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na czerwca 30, 2014 at 14:18.

    Mixi czy chodzi o serek typu almette?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Babeczki bardzo smaczne,

    Zgłoszony przez bozena.sosnowska na czerwca 30, 2014 at 10:42.

    Babeczki bardzo smaczne, zdecydowanie polecam.


    Chciałabym się jeszcze dopytać, o jaki serek chodzi - czy topiony kremowy czy typu Philadelphia? Ja dałam kulki mozarelli i też było świetne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • świetny przepis, polecam:)))

    Zgłoszony przez alicj@ na czerwca 29, 2014 at 18:08.

    świetny przepis, polecamtmrc_emoticons.)))

    Alicj@

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam. wyszło 15 szt...

    Zgłoszony przez Dorotex na czerwca 29, 2014 at 02:21.

    zrobiłam. wyszło 15 szt... hit  dzisiejszego wieczoru!!! pyszne! polecam...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze