Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 200 g jogurtu naturalnego, 1,5 %
- 250 g soku brzoskwiniowego
- 250 g soku pomarańczowego
- 70 g płatków ryżowych
- 0,5 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1,25 łyżeczki cynamonu
- 750 g soku jabłkowego
- 100 g suszonych śliwek, bez pestek, przekrojonych na połówki
- 50 g krążków suszonych jabłek, pokrojonych w ćwiartki
- 50 gbrzoskwiń lub moreli, suszonych, pokrojonych w ćwiartki
- 1,5 łyżeczki cukru
- 2 pomarańcze, obrane i pokrojone w plastry
- liście świeżej mięty do dekoracji
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć suszone owoce, sok jabłkowy, ¼ łyżeczki cynamonu, cukier wanilinowy i płatki ryżowe, wymieszać 3 s/ "Obroty wsteczne" /obr. 2, pozostawić na 30 min.
- Zagotować 7 min/100°C/ "Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Gotować 20 min/90°C/ "Obroty wsteczne" /obr. 1, przy zdjętej miarce MT.
- Dodać sok pomarańczowy, brzoskwiniowy i jogurt, wymieszać 3 s/ "Obroty wsteczne" /obr. 3.
- W osobnym naczyniu wymieszać cukier z 1 łyżeczką cynamonu.
- Zupę przelać do miseczek, posypać cukrem z cynamonem, ozdobić plastrami pomarańczy oraz miętą.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzI find your publications particularly noteworthy...
I find your publications particularly noteworthy because of their engaging and easily comprehensible material. I've read a lot of websites mapquest driving directions, but I still think yours is better. It was interesting to read your essay. After giving the piece a thorough reading, I can now grasp it better. I hope to read more of your writing in the future.
polecam
polecam
Zupa dobra, ale tylko dobra
Zupa dobra, ale tylko dobra
Jogurtem można również udekorować zupę,...
Jogurtem można również udekorować zupę, polewając nim każdą porcję tuż przed podaniem (z książki Lekka kuchnia)