3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tort urodzinowy owocowy


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

ciastoII

  • 50 gramów mąki
  • 70 gramów cukru
  • 4 jajka
  • 2 płaskich łyżek kakao
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia

Ciasto III

  • 5 białek
  • 150 gramów cukru
  • 200 gramów orzechów
  • 1 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia

Ciasto IV

  • 200 gramów wiórków kokosowych
  • 150 gramów cukru
  • 5 białek
  • 1 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia

krem

  • 3 kostki masła
  • 1 galaretka WIŚNIOWA
  • 1 puszkabrzoskwiń
  • 1 puszka ananasów
  • 15 łyżek cukru
  • 10 żółtek
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki
  • 2 cukry waniliowe
  • 1 litra mleka
  • 1 mały słoik drylowanych wiśni w syropie

Ciasto I

  • 100 gramów cukru
  • 80 gramów mąki pszennej
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. ciasto 1:

    Ubić pianę z białek przy pomocy motylka 3 min,poz 3 dalej  ubijać dodając cukier,po jednym żółtku na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia,wyłożyć na blachę,piec 25 min temp 180 stopni

    Ciasto 2:

    Postępować jak w przepisie na ciasto1 tylko dodać kakao

    Ciasto 3:

     Orzechy zmielić 5 sek poz 5.Umyć naczynie miksujące i wytrzeć do sucha. Ubić pianę z białek z motylkiem  poz 3 ,3 min,dodać stopniowo cukier,gdy jest dobrze ubite dodać orzechy zmieszane z mąką i proszkiem do pieczenia ,lekko wymieszać,wyłożyć nablachę i piec 30 min,temp 170stopni

    Ciasto 4:

    Ubić białka z motylkiem dalej ubijać dodając cukier,potem delikatnie wymieszać zresztą składników ,wyłożyć na blachę i piec 20 min,temp 180 stopni.

    Krem:

    Galaretkę rozpuścić w1/2 szkl gorącejwody wystudzić.Ananasy i brzoskwinie z puszki pokroić w drobną kostkę,od wiśni odlać syrop.1/2 litra mleka zagotować z cukrem kryształem  i waniliowym.W pozostałym mleku roztrzepać mąkę i żółtka,do gotującego się mleka wlać roztrzepaną masę i ugotować budyń.utrzeć masło poz 3 czas 2 min ,dalej ucierać dodając przestudzony budyń pomagając sobie kopystką ponieważ jest dużo masy,odłożyć trochę masy do dekoracji.Masę podzielić na 3 części,do jednej części dać tężejącą galaretkę i wymieszać na poz 2

    Przełożenie:

    ciasto 1- połowa pierwszej części masy,pokrojone brzoskwinie i reszta 1 masy-ciasto orzechowe-połowa masy z galaretkąna to wiśnie i reszta masy-ciasto kokosowe-połowa trzeciej części masy,na nią ananasy i resztamasy-ciasto kakaowe .Udekorować odłożoną masą i owocami

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Na początku wydaje się bardzo

    Zgłoszony przez mikulina na września 15, 2014 at 10:11.

    Na początku wydaje się bardzo trudne, ale wcale tak nie jest. Fakt - wymaga trochę czasu, ale efekt....powala na kolana... tmrc_emoticons.)

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj, rozmiar blachy na

    Zgłoszony przez elzbieta51 na listopada 20, 2013 at 19:01.

    Witaj, rozmiar blachy na którym pierkę to 24cm x 40 cm. Oczywiście, że jest to tort konkursowy tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tort dość pracochłonny, ale z

    Zgłoszony przez gabi49 na listopada 19, 2013 at 21:45.

    Tort dość pracochłonny, ale z pewnością będzie pyszny. Nie wiem tylko  na jakich blachach to pieczesz? Czy na tortownicy?  tmrc_emoticons.~Czy to jest tort konkursowy? Na zdjęciu jest liczba 60. tmrc_emoticons.;)  

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •                    

    Zgłoszony przez monika6500 na listopada 19, 2013 at 19:51.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19">

                       

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze