3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szpinakowa rolada Marylki


Wydrukuj:
4

Składniki

roladę

  • 500 g szpinaku -1 opakowanie mrożonego
  • 5 jajek
  • 2 serki almette/lub inny biały ser przygotowany w TM/
  • 250 g wędzonego łososia w plastrach
  • przyprawy: sól,pieprz,czosnek,szczypta gałki muszkatołowej, sok z cytryny lub dowolne przyprawy
5

Przygotowanie

  1. ubić pianę w TM 3-4min./obr.4 -przełożyć na miskę
    2. do TM włożyć dobrze odciśnięty szpinak, żółtka i przyprawy wymieszać 5sek./obr.5-6 
    3. masę szpinakową połączyć z pianą
    4. wyłożyć na blachę /od piekarnika/ wyłożoną papierem posmarowanym olejem
    5. piec 25min w piekarniku nagrzanym do temp.ok.200C 
    6. placek przekroić na pół posmarować serem położyć łososia i położyć drugą warstwę sera
    7. zwinąć 2 rolady i włożyć na minimum 3 godziny do lodówki (najlepiej przygotować dzień wcześniej i zostawić na noc)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Do środka, przed zrolowaniem można dodać zielone oliwki z nadzieniem w środku i ułożyć je jedna za drugą. Po przekrojeniu widać ładne, kolorowe „oko” tmrc_emoticons.))


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • przepyszne :)

    Zgłoszony przez balbina222 na lipca 13, 2017 at 06:31.

    przepyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis na wekendowy wieczór

    Zgłoszony przez Marzena Langa na grudnia 14, 2016 at 21:10.

    Super przepis na wekendowy wieczór

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja

    Zgłoszony przez Małgorzata1981 na grudnia 20, 2014 at 20:58.

    Rewelacja

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam roladki na imieninki

    Zgłoszony przez Ala i ja na czerwca 22, 2014 at 19:48.

    Zrobiłam roladki na imieninki jako jedne z pierwszych dań znikneły ze stołu. Są przepyszne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marcin, GRATULUJĘ!!!

    Zgłoszony przez ElaK na stycznia 27, 2014 at 12:53.

    Marcin, GRATULUJĘ!!! Pozdrawiam  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłem po prostu rewelacja,

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na stycznia 25, 2014 at 20:39.

    Zrobiłem po prostu rewelacja, goście zachwyceni, żona dumna ze mni, cóż powiedzieć? AAAAAAAAAAAAAAAAAA po raz kolejny się udało i zachwyciliśmy gości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Je się oczami, jużmi ślinka

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na stycznia 23, 2014 at 10:15.

    Je się oczami, jużmi ślinka leci. Napewno zrobimy Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę   Ja też

    Zgłoszony przez ElaK na stycznia 23, 2013 at 17:30.

    Bardzo się cieszę  tmrc_emoticons.D  Ja też często ją robię  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu rolada jest

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 22, 2013 at 21:15.

    Cooking 6 Elu rolada jest pyyyyyyyysznnnnna tmrc_emoticons.D Big Smile Na naszą dietę wspaniała tmrc_emoticons.) Polecam każdemu tmrc_emoticons.D Big Smile Party Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko, bardzo się cieszę,

    Zgłoszony przez ElaK na stycznia 22, 2013 at 20:19.

    Grażynko, bardzo się cieszę, że zrobiłaś roladki.  Big Smile  daj znać jak smakowały  tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam serdecznie i proszę, nie pisz o sobie gapa  tmrc_emoticons.D  bo ja się z tym nie zgadzam  tmrc_emoticons.) Jesteś super kucharką  Cooking 7  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu dasz radę,przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 21, 2013 at 19:52.

    Cooking 9Gabrysiu dasz radę,przepis jest bardzo prosty w wykonaniu. Ja gapa  tmrc_emoticons.;) zapomniałam posmarować papier oliwą i nic się nie stało ,ciasto szpinakowe pięknie odeszło od papieru po upieczeniu tmrc_emoticons.D Big Smile Mam dwie rolady w lodówce i nie mogę doczekać się jutra tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Pozdrawiam serdecznie a Eli dziękuję za pyszny pszepis tmrc_emoticons.D Big Smile Party Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • gabi49 napisał: Elu, super

    Zgłoszony przez ElaK na stycznia 9, 2013 at 00:41.

    gabi49

    Big Smile Elu, super przepis, coś zupelnie nowego. i przy tym bardzo efektownie wygląda. Nie wiem tylkko, czy  to rolowanie się udaje bo zwykle jest to trudne. Będę próbować.

    Gabrysiu, próbowałaś? Daj znać jak Ci wyszło a jak nie robiłaś, to koniecznie się odważ, bo to pyszne i efektowne danie i wszystkim smakuje  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu, na pewno dasz sobie

    Zgłoszony przez ElaK na grudnia 18, 2012 at 00:41.

    Gabrysiu, na pewno dasz sobie radę z tym zwijaniem.  tmrc_emoticons.)  Ja piekę ciasto na blasze od piekarnika; wymiary: 34 x 40 cm. Rozsmarowuję cieniutko a po upieczeniu przekrawam na dwa prostokąty 20 x 34 -tnę ostrym nożem razem z papierem; i wzdłóż dłuższego boku zwijam dość ściśle takie letnie ciasto. zawijam w ściereczkę i czekam aż dobrze ostygnie. Wtedy rozwijam, odklejam papier ale go zostawiam, nakładam farsz i w ten papier ściśle zwijam. Daj znać, czy robiłaś i jak wyszło? Jestem przekonana, że sobie świetnie poradzisz  tmrc_emoticons.D   tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • BARDZO POMYSŁOWY...WART

    Zgłoszony przez arleta70 na grudnia 7, 2012 at 22:48.

    BARDZO POMYSŁOWY...WART GRZECHU PRZEPIS !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczna przekąska

    Zgłoszony przez magdasa79 na listopada 23, 2012 at 15:02.

    Bardzo smaczna przekąska zdecydowanie polecam!!!!Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczna przekąska

    Zgłoszony przez magdasa79 na listopada 23, 2012 at 15:02.

    Bardzo smaczna przekąska zdecydowanie polecam!!!!Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu, super przepis, coś

    Zgłoszony przez gabi49 na listopada 20, 2012 at 22:30.

    Big Smile Elu, super przepis, coś zupelnie nowego. i przy tym bardzo efektownie wygląda. Nie wiem tylkko, czy  to rolowanie się udaje bo zwykle jest to trudne. Będę próbować.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu dziękuję za przepis   

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na listopada 20, 2012 at 21:30.

    Elu dziękuję za przepis  Love   Party który na stałe zagości na moim stole Love Przepis prosty i pyszny tmrc_emoticons.D Big Smile  pozdrawiam serdecznie szczególnie Marylkę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze