3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rulon ziemniaczany z nadzieniem


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 800 gramów ziemniakòw obranych, pokrojonych na plastry
  • 200 gramów mąki
  • 1000 gramów wody
  • 1 jajko kurze
  • 50 gramów tartego parmezanu
  • soli

Nadzienie

  • 2 marchewki
  • 1 lodyga selera
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 100 gramów oleju z oliwek
  • 40 gramów wina białego wytrawnego
  • sól, pieprz, inne przyprawy wg uznania
  • 500 gramów brokulòw, ugotowanych i zmielonych
  • 500 gramów piersi z kurczaka, ugotowanej i zmielonej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto:
  1. Ziemniaki ulozyc na Varome, do naczynia nalac wode: 30min / Varoma / obr 1, wyjac, dobrze odcedzic. Wlozyc do Blokada naczynia miksującego, dodac 50g maki: 10sek / obr 5. Dodac pozostale skladniki: 10sek / obr 3, wyjac. Wyrobic z odrobina maki.Podzielic na 2 czesci. Natluscic papier do pieczenia, wylozyc ciasto, naolejonymi rekoma uformowac spory prostokat, nalozyc nadzienie, pomagajac sobie papierem, zwinac w rulon. Zawinac papierem w "cukierka", piec w goracym piekarniku: 25-30min / 200°. Wyjac, zostawic do calkowitego ostudzenia. Pokroic na kawalki, podawac z ulubionym sosem.

  2. Nadzienie: do Blokada naczynia miksującego wlozyc marchew, czosnek, cebule, seler: 6sek / obr 7, wyjac. Podzielic na 2 czesci, do jednej dodac brokuly, do drugiej mieso. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc warzywne nadzienie, dodac 50g oleju: 3min / 100° / obr 1, wyjac, doprawic sola,pieprzem....... Wlozyc nadzienie miesne, dodac olej i wino: 3min / 100° / obr 1, wyjac, doprawic. .

    Jesli chcemy. mozna polaczyc wszystkie skladniki i zrobic 1 nadzienie - 1 rulon. Jesli mamy pieczen- pozostalosc z obiadu, mozemy jej uzyc zamiast kurczaka. Jesli pieczen jest soczysta, mozna zmniejszyc ilosc plynòw (oleju, wina), uwazajac jendak, by ich nie bylo za malo- przypali sie dno. Kto chce, moze "przesmazyc" w TM tylko marchew, seler, cebule......., i nie dodawac juz oleju. Kto jest na diecie, warzywa (marchew, itd), gotuje, pòzniej tylko rozdrabnia, laczy z miesem lub brokulami i dodaje tylko 1-2 lyzki SUROWEGO oleju z oliwek.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

3 sposoby na przygotowanie:


1)pieczony w piekarniku- 25-30 min / 200°


2)na parze w Varomie- ok. 50min / obr 1 / + 1,5l wody w naczyniu


3)ugotowany w garnku - duzy garnek , woda musi zakryc rulon- cukierek, ok 25min.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • super propozycja do

    Zgłoszony przez BEATA40TKA na grudnia 4, 2013 at 13:13.

    super propozycja do Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przykro mi, nie wiem dlaczego

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 15, 2013 at 12:59.

    Przykro mi, nie wiem dlaczego nie wyszlo.... Szkoda, bo rulon jest naprawde dobry. Pozdrawiam

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mnie niestety nie wyszło

    Zgłoszony przez ajcyrtap na czerwca 25, 2013 at 22:51.

    Mnie niestety nie wyszło tmrc_emoticons.( Wszystko się u mnie rozwalało. Nie wiem, może coś zrobiłam nie tak, chociaż niby wszystko zgodnie z przepisem... Myślicie, że może to być kwestia piekarnika? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dokladnie, jak mòwisz.... O

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 4, 2012 at 21:12.

    Dokladnie, jak mòwisz.... O niektòrych polskich produktach, moge sobie tylko pomarzyc..... Dopiero, jak jestem w Polsce, to troche nadrabiam tmrc_emoticons.;)


    Ciesze sie, ze rulon smakowal Big Smile  Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No tak, wszędzie dobrze,

    Zgłoszony przez ElaK na października 4, 2012 at 19:48.

    No tak, wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma - tak mówi przysłowie... Z jednej strony masz dobrze, bo wszystko świeże przez cały rok ale z drugiej... brakuje Ci tego co w Polsce   Love  A ja przed zrobieniem deseru Monte szukałam w pobliskim miasteczku i w kilku wokół maizeny  tmrc_emoticons.J)  Nigdzie nie znalazłam a do tego patrzyli na mnie dziwnie, gdy się o nią pytałam  tmrc_emoticons.)  Gdy miałam małe dzieci to znajomi przywozili mi z zagranicy... Myślałam, że po 20 latach jest i w naszych sklepach  tmrc_emoticons.) 

    A rulon wyszedł SUPER!!!  tmrc_emoticons.D  Wszystkim smakował, będę go często robić z różnymi nadzieniami. Dzięki za pomysł i przepis  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie, Elu...:)  Po prostu

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 4, 2012 at 16:08.

    Nie, Elu...tmrc_emoticons.)  Po prostu zaskoczylo mnie pytanie, chwilowo... tmrc_emoticons.;) U nas tez sa bulwy, i podobnie jak Ty, tez mam zamrazalnik pelen tmrc_emoticons.)  Pietruszki mam troche, bo moge kupic swieza caly rok, wiec w domu jest tylko na "rezerwe", w razie czego. Seler podobnie. Troche zamrozonego, ale jest swiezy caly rok. Bazylie, to samo. Pare innych pierdòl, jeszcze. Aby polskiego koperku mam bardzo duzo. Dostalam od rodzicòw nasionka, posialam, pozbieralam i zamrozilam. Tego tutaj na pewno nie dostane tmrc_emoticons.;)  Latem , moze jeszcze w sklepie polskim, ale biegaj do sklepu (mam kawalek), czasem otwarty, czasem zamkniety, czasem nie ma, czego szukam.... A tak mam mòj koperek, bez laski tmrc_emoticons.) Papryke mam tez zamrozona. Troche w sloiczkach, a troche zamrozonej. Ale papryke moge tez kupic caly rok. 2 dni temu wybralam sie do sklepu polskiego, potrzebny mi byl slonecznik wyluskany- nie ma, moze na przyszly czwartek przywioza.... Mak na makowiec, tez zamòwilam, bo nie bylo.... Chcialam kisiel cytrynowy, tez nie ma.... Pelno golabkòw w sloikach, pulpetòw, ogòrkòw i miesa, i pasztetòw w puszkach..... tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J)  Ach, jaka zlosc.... tego ja akurat nie jem..... Pelno dzemòw..... Troche kielbasy i szynki..... Nie kupilam nic, wyszlam wsciekla i musze sie wybrac specjalnie w przyszly czwartek.... tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J)  Widzisz, jak to jest ? Dlatego, jak czasem przyjezdzaja moi rodzice, to wszyscy sie smieja, ze wioza pòl Polski tmrc_emoticons.;)  A ile kosztuja tu produkty polskie..... Paczuszka mala sloneczniku prazonego, w dodatku slonego, wiesz, tak do poskubania - 60-80 centòw.... czyli 2,50 -3 zlote na polskie..... Paczuszka sloneczniku !!!! Wszystko gotowe stoi tylko na pòlkach tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J)  No i kielbachy..... Miejmy nadzieje, ze w czwartek chociaz dowioza cos dla mnie. Jak nie, to bede musiala wybrac sie do innego sklepu, 1h pociagiem.... czyli godzina w ta, godzina z powrotem, pòl godzinki zakupy.... pòl dnia zlecialo.... a czasu nie mam.... Uffi.... 3 lata temu, prawie 3 lata, jak bylam w Polsce, sama (mialam do zalatwienia sprawy), to zrobilam sobie 3 walizki zakupòw tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)   No starczy buzka Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veronika, Ty się nie dziw że

    Zgłoszony przez ElaK na października 4, 2012 at 00:24.

    Veronika, Ty się nie dziw że pytałam o który seler chodzi.  tmrc_emoticons.)  U nas na targu o tej porze roku sprzedają bulwy selera z pięknym piuropuszem zielonych łodyg  tmrc_emoticons.D  Ostatnio kupiłam takie dwa i poobrywałam same listki (umyłam, osuszyłam) i posiekałam je w suchym TM 5sek. / obr 5. Przełożyłam do pojemniczka i zamroziłam. Tak samo robię z koperkiem i natką pietruszki a zimą "zeskrobuję" widelcem i mam ziemniaki z pięknie pachnącym koperkiem albo zupy warzywne ze świeżym zapachem selera i pietruszki  tmrc_emoticons.)   tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Naciowy, Elu.  Lodygi sa

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 3, 2012 at 18:49.


    Naciowy, Elu.  Lodygi sa potrzebne tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No to super   Dziś

    Zgłoszony przez ElaK na października 3, 2012 at 18:33.

    No to super  tmrc_emoticons.)  Dziś ugotowałam ziemniaki i jutro miałam zrobić kopytka -ale zrobię rodzinie niespodziankę  tmrc_emoticons.D  Mam jeszcze jedno pytanie: czy pisząc o łodydze selera masz na myśli naciowego, czy tego bulwiastego? 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesze sie dziewczyny :love: 

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 3, 2012 at 17:24.

    Ciesze sie dziewczyny Love  Magi- tak myslalam, ze pieczarki i ser pòjda w ruch Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Elu, ziemniaki moga byc. Ciasto jest bardzo podobne do "kopytkowego", tyle, ze bardziej klejace. Ziemniaki z poprzedniego dnia beda jeszcze lepsze, bo moze pòjdzie i mniej maki, jesli sa maczne , zobaczysz sama Big Smile tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dopiero teraz zobaczyłam ten

    Zgłoszony przez ElaK na października 3, 2012 at 16:45.

    Dopiero teraz zobaczyłam ten super przepis  tmrc_emoticons.)  Świetnie, mam gotowy kolejny obiad. Veroniko a te ziemniaki mogą być z poprzedniego dnia? już wystudzone?

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Vercia ale pycha zrobiłam

    Zgłoszony przez magi1 na października 3, 2012 at 16:45.

    Vercia ale pycha tmrc_emoticons.D zrobiłam nadzienie z podsmażonych pieczarek, cebuli i sera żółtego tmrc_emoticons.D rewelacja tmrc_emoticons.D dzieki za fajny pomysł na obiad tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko pałaszujemy pyszny

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 3, 2012 at 16:02.

    Veroniko pałaszujemy pyszny rulon tmrc_emoticons.p coś innego i smacznego "Niebo w gębie" Love Love Love Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesze sie :bigsmile: 

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 3, 2012 at 13:46.

    Ciesze sie Big Smile  Grazynko, nadzienie mozna zrobic wg wlasnych upodoban, jasne. "Opakowanie" sie przyda, jako podstawa, a nadzienie pozmieniasz na jakie bedziesz miala ochote tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko dziękuję za

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 3, 2012 at 13:00.

    Veroniko dziękuję za podpowiedż tmrc_emoticons.D Big Smile  zrobiłam tak jak TY wieczorem, adzisiaj mąż wziął kawałek na działkę i zje na zimno, a ja podgrzeję w piekarniku Cooking 1  Rulon jest bardzo smaczny Love  wykorzystam do innego nadzienia. tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Love Love tmrc_emoticons.D Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grazynko, jak kto lubi, ale

    Zgłoszony przez veronicab71 na września 25, 2012 at 19:13.

    Grazynko, jak kto lubi, ale podpowiem Ci, jak ja robie najczesciej- szykuje go wieczorem, bo i tak trzeba go zostawic , az wystygnie, inaczej bedzie za miekki do krojenia. Na drugi dzien kroje na plasterki (1-2 cm). W cieple dni podaje na zimno, teraz, jak jest chlodniej, podgrzewam w piekarniku. Lekko zapiekam, czasem posypuje parmezanem (lub innym serem), jak sie podpiecze chwilke, zrobi sie ladna skorupka, chrupiaca, pycha tmrc_emoticons.)  Podaje do zupy jarzynowej, lekkiej i obiad jest kompletny tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Moze tez stanowic swietna zakaske Big Smile  Daj znac, jak poszlo, kochanie Big Smile  Ciasto jest klejace, dlatego trzeba "naoliwic" troche rece, formujac ciasto tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko przymierzam się do

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na września 24, 2012 at 20:30.

    Cooking 2Veroniko przymierzam się do przepisu Big Smile  czy rulon je się na zimno? tmrc_emoticons.p  Ciekawie wygląda i coś innego można zrobić na obiad Big Smile Love Love Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze