3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pierożki kruche świąteczne


Wydrukuj:
4

Składniki

50 kawałek/kawałki/kawałków

20 gr oleju

farsz

  • 1 czubate łyżeczki przyprawy typu wegeta wykonanej w tm5
  • 200 gramów wody, (ja użyłam tej po moczeniu grzybów)
  • 40 gramów grzybów suszonych
  • 200 gramów cebuli
  • 4 jajka na twardo
  • 400 gramów kapusty kiszonej
  • 1 czubate łyżeczki kminku
  • 1 czubatych łyżeczek kurkumy
  • 1 czubatych łyżeczek pieprzu czarnego mielonego

ciasto

  • czarnuszka, do posypania
  • 1 jajko, do posmarowania
  • 1 łyżeczki sól
  • 150 gramów śmietany 12%, (poł dużego kubka)
  • 50 gramów margaryny lub masła, (poł kostki)
  • 500 gramów mąki przennej
  • 6
    2h 10min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    farsz
  1. grzyby zalewamy woda,moczymy około 30min

    cebule siekamy obroty 4 przez 5 sek.

    wlewamy olej,dusimy 3minuty na 100*

    wrzucamy kapuste i grzyby,miksujemy 5 sek obroty 6

    dolewamy wode z grzybów i dusimy około 30min 100*

    wyciagamy i studzimy

    jajka na twardo wrzucamy i miksujemy 4sek na obrotach 4

    mieszamy całość obroty 5 10sek

    faszerujemy pierogi

  2. ciasto
  3. składniki wrzucamy do naczynia(mąka,margaryna,śmietana,sól)

    wyrabiamy 3min Ciasto

    wyciągamy ugniatamy rękami (ciasto jest poł kruche więc trzeba mu pomóc) zawijamy w folie i odstawiamy na póżniej.

     

    jak farsz będzie gotowy i ostudzony

    rozwałkowujemy ciasto,

    wycinamy krążki,

    nakłądamy farsz,

    zlepiamy,

    smarujemy jajkiem i posypujemy czarnuszka.

    pieczemy około 40min temp.180* aż sie zarumienią

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy