3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pieczonki na varomie


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Pieczonki na Varomie

  • 400 gramów Ziemniaków obranych, pokrojonych w plastry
  • 200 gramów buraków czerwonych, pokrojonych w plastry
  • 150 gramów marchewki, pokrojonej w plastry
  • 100 gramów cebuli
  • 200 gramów główki kapusty białej
  • 2 kawałki kiełbasy, pokrojonej w plastry
  • 20 gramów boczku pokrojonego w kostkę
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wrzucamy cebule. rozdrabniamy 5 sek/ obr 5. Przekładamy do innego naczynia

    Następnie rozdrabniamy kapustę 5 sek/ obr 5. Przekładamy do cebuli.

    Do naczynia miksującego wlewamy wodę. ( tak by przykryć noże )

    Do varomy wkladamy :

    warstwami- ziemniaki, buraki, marchewkę, kiełbasę, boczek.

    Przyprawiamy pieprzem i solą.

    Zasypujemy rozdrobnioną kapustą z cebulą.

    Nastawiamy czas 60 min/ temp. varoma/ obr. 2

    Rewelacja.   

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Swietny z kefirem, jogurtem lub sosem czosnkowym.


Fajna alternatywa zamiast pospolitej kiełbasy na grilla.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Danie super, lekkie i smaczne U mnie bez kapusty i...

    Zgłoszony przez AngelinaK na listopada 13, 2017 at 19:37.

    Danie super, lekkie i smaczneSmile U mnie bez kapusty i boczku, ale z dodatkiem surowej papryki czerwonej, posypane solą ziołową i pusztą węgierską.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pomysł super, to zdrowsza wersja ja zrobiłam ten...

    Zgłoszony przez Barbara Partyka na listopada 11, 2017 at 19:48.

    Pomysł super, to zdrowsza wersja ja zrobiłam ten przepis w mniej zdrowej wersji w brytfance i wbiłam jeszcze surowe jajka.
    Moja sugestia to zmiana grupy bo jesteś na dania z warzyw a jednak jest tu kiełbaska i boczuś

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Justynko cudowna alternatywa

    Zgłoszony przez radek na listopada 25, 2015 at 13:21.

    Justynko cudowna alternatywa dania z pikników ,smakuje palce lizać ,jak mam zły nastrój to robię twoje pieczonki i od razu przypomina mi się słońce ognisko i pozytywne myślenie .Polecam ! Dobry pomysł z boczkiem przyrumienionym na patelni    i jak pachnie  Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciekawy przepis,dodaję do

    Zgłoszony przez wiola77712 na czerwca 22, 2014 at 22:13.

    ciekawy przepis,dodaję do wypróbowania

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Justynko zainspirowałaś mnie

    Zgłoszony przez Basiulek na czerwca 28, 2013 at 08:38.

    Justynko zainspirowałaś mnie tym przepisem i spróbowałam tradycyjne pieczonki według Twego pomysłu (czyli na varomie). Ziemniaki, kiełbaska, cebula, sól, pieprz. Wspaniałe wyszły (plastry boczku dla zapachu i smaku rzucone na chwile na patelnię przed położeniem na varomę).Bardzo, bardzo dziękuję za pomysł. Love

    P.S. Wiem, skąd początkowy pomysł na nazwę prażynki. Gdyby się nad tym zastanowić, to... na parze - prażynki a w garnku na ogniu - pieczonki tmrc_emoticons.;)

    Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją — Jostein Gaarder

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dopiero teraz dodaję swoją

    Zgłoszony przez magnolia na grudnia 19, 2012 at 22:49.

    Dopiero teraz dodaję swoją opinię, chciaż robiłam pieczonki kilka razy. Potwierdzam wcześniejsze opinie - pieczonki to super danie, które się nie nudzi - smakuje równie dobrze nie tylko jesienią, ale również zimą. Dziękuję za wspaniały przepis tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się, że smakuje

    Zgłoszony przez jjj200 na września 12, 2012 at 20:21.

    Cieszę się, że smakuje tmrc_emoticons.;)


    Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • najlepszy przepis z

    Zgłoszony przez slytkt1 na września 12, 2012 at 18:22.

    najlepszy przepis z wykorzystaniem varomy. polecam dodać różne mięsa typu kurczak/karkówka

    pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smakowało SUPER! Nawet

    Zgłoszony przez gabi49 na września 11, 2012 at 11:43.

    Smakowało SUPER! Nawet zrobiłam swój wariant, bez buraków , ale z pieczarkami. Zajadamy się !Love  Dzieki za inspirację!Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hej Gabi według

    Zgłoszony przez jjj200 na sierpnia 17, 2012 at 23:36.

    Cooking 1 Hej Gabi tmrc_emoticons.;) według życzenia zmieniam nazwę na Pieczonki tmrc_emoticons.;) . Daj znać czy smakowało tmrc_emoticons.;)Cooking 1 Cooking 1" alt=Cooking 1 src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_1.gif" width=50 height=48>

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rzeczywiście ciekawy przepis.

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 16, 2012 at 20:58.

    Rzeczywiście ciekawy przepis. Tylko ta nazwa "prażynki"  jest myląca, bynajmniej dla mnie. U nas podobne danie , robione w kociołku na ognisku, nazywa sie "pieczonki". Z pewnością spróbuję i  to chyba nawet jutro.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze