Składniki
- 6 jaj ugotowanych na twardo
- 1/2 papryki czerwonej, (lub dowolny kolor)
- 1/4 cebuli, (lub jak ktoś lubi cebule to 1/2 )
- 2 łyżki majonezu
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka
2. Do naczynia wrzucić paprykę, rozdrobnić kilka sekund (około 5) obroty 5
3. Do rozdrabnianej papryki wrzucić (na chodzące noże przez otwór) cebulkę i jeszcze raz zmiksować 3 sekundy obroty 5
4. Jeśli pojawi się sok/woda odlać, kopystką zgarnąć ze ścian naczynia rozdrobnione warzywa
5. Dodać majonez, żółtka, przyprawić i delikatnie wymieszać obroty soft lub 1 około 6-10 sekund
6. Nadziewać połówki jajek
7. Podawać jako przystawka lub danie na śniadanie/ kolacje
8. S M A C Z N E G O
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz