Składniki
- 1 KG SZPINAKU
- 100 g mleka
- 30 gMASŁA LUB MARGARYNY
- 3 jajka
- 1 ŁYŻKA OLEJU
- SÓL,PIEPRZ
- 60 G BUŁKI
-
6
1h 0min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
LIŚCIE SZPINAKU PRZEBRAĆ, ODCIĄĆ ŁODYŻKI,DOKŁADNIE OPŁUKAĆ OSĄCZYĆ I ODCISNĄĆ. BUŁKĘ NAMOCZYĆ W CIEPŁYM MLEKU. PO CHWILI ODCISNĄĆ I ZMIKSOWAĆ RAZEM ZE SZPINAKIEM W NACZYNIU CZAS 10S OBR. POZ. 5-6. DO SZPINAKU DODAĆ MASŁO, ŻÓŁTKA, SÓL, PIEPRZ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ CZAS 10S OBR. POZ.3-4, WSTECZNE . BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ W NACZYNIU, PRZY ZDJĘTEJ MT I ZAŁOŻONYM MOTYLKU CZAS OK 3 MIN,OBR. POZ 4 I WYŁOŻYĆ DO MISECZKI.UBITE JAJKA WYMIESZAĆ DELIKATNIE ZE SZPINAKIEM CZAS 10S OBR. POZ.2-3. WYSOKIE NACZYNIE DO ZAPIEKANIA WYSMAROWAĆ OLIWĄ, WLAĆ MASĘ SZPINAKOWĄ, WSTAWIĆ DO LETNIEGO PIEKARNIKA I PIEC 20 MIN POCZYM ZWIĘKSZYĆ TEMPERATURĘ PIEKARNIKA I PIEC JESZCZE 10 MIN. PO WYJĘCIU NATYCHMIAST PODAWAĆ.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzProponuję w sposobie
Proponuję w sposobie wykonania zmienić kolejność czynności: czyli przed włożeniem szpinaku do naczynia ubić białka na pianę, którą potem dołożyć do szpinaku. Latwiej bowiem wyjąć pianę z naczynia , aniżeli je opróżniać z rozdrobnionego szpinaku. Czytając przepis można tak zrobić.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
pycha
pycha
pycha
pycha