Tu jesteś:
4
Składniki
- 1,5 kg obranego rabarbaru
- 700g cukru
- 3 cytryny do przbrania
- 20 g imbiru, świeżego, obranego
- 1,5 paczki żel-fixu
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
1. Myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy na kawałeczki.
2. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na 3 godziny
3. wkładamy do "Blokada naczynia miksującego" , dodajemy starty imbir, skórkę (z 1 cytryny) i sok z cytryn. Wszystko miksujemy 5s/ obr 7
4. nastepnie gotujemy 12 minut/ 100 st/obr 2
5. dodajemy żel-fix i dalej gotujemy 5 minut/100 st /obr 2
6. Konfiturę przekładmy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odkładamy do góry dnem na 10 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzdziękuje za komentarz cieszę
dziękuje za komentarz cieszę się że smakuje
konfitura bardzo smaczna --
konfitura bardzo smaczna -- super przepis
Dzięki za podpowiedź w piątek
Dzięki za podpowiedź w piątek biorę się za konfiturę.Pozdrawiam
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
już odpowiadam, ja miałam
już odpowiadam, ja miałam żelfix 40g który daje się na 1kg owoców a w przepisie mamy 1,5 kg dlatego dałam 1,5 paczki . pozdrawiam Haniu i polecam wypróbować
Ilonka mówimy o małych
Ilonka mówimy o małych żelfixach ,doprecyzuj.
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dziękuje Marzenko , zima
Dziękuje Marzenko , zima długa trzeba robić dopóki jest rabarbar z Twojego przepisu już mam 2 porcje , też bardzo pyszny pozdrawiam
Super Ilonko mamy następny
Super Ilonko mamy następny przepis na dżemik z rabarbaru super dodaje do wypróbowania
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję