3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Konfitura z rabarbaru z cytryną i imbirem


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1,5 kg obranego rabarbaru
  • 700g cukru
  • 3 cytryny do przbrania
  • 20 g imbiru, świeżego, obranego
  • 1,5 paczki żel-fixu
5

Przygotowanie

  1. 1. Myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy na kawałeczki.

    2. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na 3 godziny

    3. wkładamy do Blokada naczynia miksującego , dodajemy starty imbir, skórkę (z 1 cytryny)  i sok z cytryn. Wszystko miksujemy 5s/ obr 7

    4. nastepnie gotujemy 12 minut/ 100 st/obr 2

    5. dodajemy żel-fix i dalej gotujemy 5 minut/100 st /obr 2

    6. Konfiturę przekładmy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odkładamy do góry dnem na 10 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • dziękuje za komentarz cieszę

    Zgłoszony przez ilonaw na czerwca 7, 2014 at 10:03.

    dziękuje za komentarz tmrc_emoticons.) cieszę się że smakuje tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • konfitura bardzo smaczna --

    Zgłoszony przez anna_58 na maja 27, 2014 at 17:01.

    konfitura bardzo smaczna -- super przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za podpowiedź w piątek

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 30, 2013 at 10:23.

    Dzięki za podpowiedź w piątek biorę się za konfiturę.Pozdrawiam

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • już odpowiadam, ja miałam

    Zgłoszony przez ilonaw na maja 30, 2013 at 08:51.

    już odpowiadam, ja miałam żelfix 40g który daje się na 1kg owoców a w przepisie mamy 1,5 kg dlatego dałam 1,5 paczki . pozdrawiam Haniu i polecam wypróbować tmrc_emoticons.( 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilonka mówimy o małych

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 30, 2013 at 08:11.

    Ilonka mówimy o małych żelfixach ,doprecyzuj. tmrc_emoticons.)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje Marzenko , zima

    Zgłoszony przez ilonaw na maja 26, 2013 at 21:11.

    Dziękuje Marzenko , zima długa trzeba robić dopóki jest rabarbartmrc_emoticons.)  z Twojego przepisu już mam 2 porcje , też bardzo pyszny Love  pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super Ilonko mamy następny

    Zgłoszony przez magi1 na maja 26, 2013 at 21:01.

    Super Ilonko tmrc_emoticons.D mamy następny przepis na dżemik z rabarbaru tmrc_emoticons.D super tmrc_emoticons.D dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze