3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłecznik


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • 1000 g jabłek, obranych, pokrojonych w plasterki
  • 250 g mąki pszennej
  • 250 g cukru
  • 4 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 kropli aromatu cytrynowego do ciast
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 50 g mleka
  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 150ºC.
    2. Natłuszczoną tortownicę (Ø 24 cm) wyłożyć plasterkami jabłek.
    3. Do naczynia miksującego włożyć pozostałe składniki, wymieszać 1 min/obr. 5, wylać na tortownicę z jabłkami, piec około 1,5 h.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super ciasto! przepis bardzo dobry i właśnie...

    Zgłoszony przez sadziorowa na maja 5, 2019 at 16:57.

    Super ciasto! przepis bardzo dobry i właśnie robię drugi raz bo tak szybko rodzinka zjadłatmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Za 10 minut wyjmę ciasto z piekarnika. Mam obawę...

    Zgłoszony przez Halina Ch. na stycznia 23, 2017 at 23:59.

    Za 10 minut wyjmę ciasto z piekarnika. Mam obawę czy się uda, bo w przepisie nie ma żadnego tłuszczu. Zobaczymy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wg mnie pełny wypróbowałam i

    Zgłoszony przez somebodyyy na sierpnia 28, 2014 at 20:53.

    wg mnie pełny wypróbowałam i ciasto jest pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :(Czy na pewno ten przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 16, 2011 at 23:10.

    tmrc_emoticons.(Czy na pewno ten przepis jest pełny? tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze