Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
- 1000 g jabłek, obranych, pokrojonych w plasterki
- 250 g mąki pszennej
- 250 g cukru
- 4 jajka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 kropli aromatu cytrynowego do ciast
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- 50 g mleka
-
6
1h 50min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 150ºC.
- Natłuszczoną tortownicę (Ø 24 cm) wyłożyć plasterkami jabłek.
- Do naczynia miksującego włożyć pozostałe składniki, wymieszać 1 min/obr. 5, wylać na tortownicę z jabłkami, piec około 1,5 h.
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 150ºC.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzSuper ciasto! przepis bardzo dobry i właśnie...
Super ciasto! przepis bardzo dobry i właśnie robię drugi raz bo tak szybko rodzinka zjadła
Za 10 minut wyjmę ciasto z piekarnika. Mam obawę...
Za 10 minut wyjmę ciasto z piekarnika. Mam obawę czy się uda, bo w przepisie nie ma żadnego tłuszczu. Zobaczymy.
wg mnie pełny wypróbowałam i
wg mnie pełny wypróbowałam i ciasto jest pyszne
:(Czy na pewno ten przepis
Czy na pewno ten przepis jest pełny?