Tu jesteś:
4
Składniki
25 kawałek/kawałki/kawałków
- 150 g cukru
- 300 g migdałów, blanszowanych
- 30 g wody, różanej
- 20 g koniaku
- 100 g cukru pudru
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15 s/obr. 10.
- Dodać migdały, rozdrobnić 10s/obr.6.
- Dodać wodę różaną i koniak, wyrobić 6s/obr.6. Z ciasta formować małe kulki (Ø 2 cm) i obtoczyć dokładnie w cukrze pudrze. Przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku. Układać warstwami, przekładając papierem do pieczenia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzMniej wody zrobić na niedzielę
Mniej wody zrobić na niedzielę
Super cukiereczki tylko
Super cukiereczki tylko troche ciut słodkie
Swietne ale albo po
Swietne ale albo po blanszoawniu migdaly dobrze wysuszyc , albo dodac mniej wody rozanej ( bo alkohol jest ok ) zeby bylo bardziej zwarte
A gdzie ta wode rozana mozna
A gdzie ta wode rozana mozna dostac????
Rewelacja, ale ja zamieniam
Rewelacja, ale ja zamieniam cukier biały na brązowy i ciut mniej tej wody różanej!!