3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto jogurtowe


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

  • 3 jajka
  • 125 g masła, miękkiego
  • 180 g cukru
  • 300 g mąki pszennej
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 25 g płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka sody spożywczej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 kropli olejku migdałowego, do ciast
  • 6
    45min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190ºC.
    2. Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
    3. Oddzielić białka od żółtek. Do naczynia miksującego wlać białka, ubić na sztywną pianę 4 min/obr. 3. Przełożyć do innego naczynia.
    4. Zdjąć motylek .
    5. Do naczynia miksującego włożyć masło, cukier i żółtka, utrzeć 2 min/obr. 3.
    6. Dodać pianę z białek i pozostałe składniki, wyrobić 2 min/ Blokada naczynia miksującego / Ciasto. Przełożyć do natłuszczonej formy (20x30 cm.) Piec około 30 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Musze wyprobowac koniecznie

    Zgłoszony przez Leonek2013 na listopada 18, 2017 at 21:38.

    Musze wyprobowac koniecznie Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre i proste.

    Zgłoszony przez pawbry na października 22, 2016 at 12:15.

    Dobre i proste.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne

    Zgłoszony przez aniad77 na stycznia 6, 2016 at 18:46.

    Pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre ucierane ciasto.

    Zgłoszony przez Meg na maja 25, 2014 at 19:06.

    Dobre ucierane ciasto.

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłem i znowu wyszło,

    Zgłoszony przez Arek-Olsztyn na maja 25, 2014 at 16:55.

    Zrobiłem i znowu wyszło, dobrze że mam thermomixa. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Znowu fajne i szybkie ciasto.

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na września 30, 2013 at 20:48.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">Znowu fajne i szybkie ciasto. Dziękuję i POZDRAWIAM. Lidka AbramowiczCooking 7" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_7.gif" alt="Cooking 7" width="42" height="59">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • BArdzo proste i łatwe w

    Zgłoszony przez kinga1s na grudnia 26, 2012 at 18:47.

    BArdzo proste i łatwe w wykonaniu. Dałam trochę więcej aromatu migdałowego , żeby pachnialo intensywniej. Choć nie należy do ciast , które kuszą swym wyglądem , wszystkim bardzo smakowało smakowało . 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo łatwe w wykonaniu i do

    Zgłoszony przez Seylla na stycznia 29, 2012 at 15:40.

    Bardzo łatwe w wykonaniu i do tego świetnie smakuje. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze