3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto drożdżowe z kruszonką


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

  • Kruszonka:
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 170 g mąki pszennej
  • Ciasto:
  • 170 g mleka
  • 170 g margaryny, do pieczenia
  • 170 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego (10 g)
  • 3 jajka
  • 60 g drożdży
  • 700 g mąki, tortowej
  • 2 łyżki oleju, słonecznikowego
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Kruszonka:
      Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na kruszonkę, wymieszać 10 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
      Ciasto:
    2. Do naczynia miksującego wlać mleko, włożyć margarynę, cukier, cukier wanilinowy, jajka i drożdże, wymieszać 2 min/50ºC/obr. 4.
    3. Dodać mąkę i olej, wyrobić 3 min/ Blokada naczynia miksującego / Ciasto.
    4. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę do pieczenia (25x35 cm), posypać kruszonką. Wstawić do zimnego piekarnika.
    5. Piec: 30 min/100ºC, następnie 25 min/160ºC.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • SILPAT® - mata do pieczenia
    SILPAT® - mata do pieczenia
    kup teraz
  • Ben - płaska forma kamionkowa
    Ben - płaska forma kamionkowa
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto (przynajmniej dla mnie) zdecydowanie...

    Zgłoszony przez Mama_Kordiana na listopada 3, 2021 at 20:58.

    Ciasto (przynajmniej dla mnie) zdecydowanie należy podzielić na dwie blachy. Po upieczeniu jest bardzo wysokie. Poza tym smak całkiem ok. Drożdżowego mojej mamusi jednak nic nie przebije.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • [quote] waga napisał:...

    Zgłoszony przez MonikaMika na września 19, 2021 at 09:28.

    [quote] waga napisał:

    tmrc_emoticons.) ja dodałam truskawki i pycha ( też dłużej ciasto było w piekarniku )


    Mrożone też mogą być?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wspaniale!!!! Jestem zero jesli chodzi...

    Zgłoszony przez gregoire0033 na marca 4, 2021 at 08:31.

    Ciasto wspaniale!!!! Jestem zero jesli chodzi wypieki cukiernicze ale ten drozdzowiec z tego przepisu moze zrobic nawet male dziecko. Zawsze wychodzi wspaniale

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto puszyste wyszlo ku mojemu zdziwieniu ,...

    Zgłoszony przez wmania na lutego 9, 2021 at 10:09.

    Ciasto puszyste wyszlo ku mojemu zdziwieniu , poniewaz przyzwyczajona jestem do czekania az drozdzowka wyrosnie . Warty przepis polecenia ! Szybko i smacznie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło idealne

    Zgłoszony przez Kornasia na kwietnia 4, 2020 at 21:30.

    Wyszło idealne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis prosty, odkąd go wypróbowałam to...

    Zgłoszony przez Anna M.K. na listopada 20, 2019 at 11:19.

    Przepis prosty, odkąd go wypróbowałam to zaczęły mi w końcu wychodzić drożdżówki. Ja dodałam brzoskwinie. Rewelacja, ciasto nie ma problemu z wyrośnięciem w piekarniku i też nie zapada się na koniec. Tylko ten przepis się u mnie sprawdzatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez joanna2019 na lipca 18, 2019 at 18:08.


    Wyśmienite, dziś z borówką amerykańską i kruszonka z podwójnej ilości ale druga część mąki była kokosowa- polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez joanna2019 na lipca 18, 2019 at 17:38.


    Wyśmienite, dziś z borówką amerykańską i kruszonka z podwójnej ilości ale druga część mąki była kokosowa- polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię z malinami. Ulubione ciasto mojej rodziny

    Zgłoszony przez Zakrecona123 na czerwca 20, 2019 at 13:56.

    Robię z malinami. Ulubione ciasto mojej rodziny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne ciasto. Mąż uwielbia drożdżówkę a...

    Zgłoszony przez Hochliki22 na kwietnia 19, 2019 at 14:26.

    Przepyszne ciasto. Mąż uwielbia drożdżówkę a zawsze bałam się piec że moja będzie gorsza od teściowej i kupowałam w cukierni....A teraz Mąż mówi że piekę najlepsza drozdzowke na świecieLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Poprostu PYCHOTKA

    Zgłoszony przez bastekTroll na lutego 27, 2019 at 15:29.

    Poprostu PYCHOTKABig SmileLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna, dodałam pod kruszonkę mrożone śliwki-...

    Zgłoszony przez Kinga D. na lutego 9, 2019 at 13:25.

    Pyszna, dodałam pod kruszonkę mrożone śliwki- wyrosła pięknie- polecam🤗

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po prostu pyszne!!!

    Zgłoszony przez Johasia123 na września 22, 2018 at 22:00.

    Po prostu pyszne!!!Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobilam i ja.cudowne wyrosniete i mieciutkie...

    Zgłoszony przez viola309 na września 8, 2018 at 11:50.

    Zrobilam i ja.cudowne wyrosniete i mieciutkie ciasto. Zrobilam ze śliwkami.przepyszne. i proste na dtale zagości w moim domku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pycha!!!zrobiłam ze śliwkami piekłam 20...

    Zgłoszony przez mamalanel na sierpnia 28, 2018 at 11:31.

    Ciasto pycha!!!zrobiłam ze śliwkami piekłam 20 min dłużej.Proponuję zrobić w wiekszej blaszcze bo w 25x35 wychodzi bardzo wysokie...polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Łatwe, pięknie rośnie i przepyszne

    Zgłoszony przez pansmoczek na sierpnia 25, 2018 at 23:37.

    Łatwe, pięknie rośnie i przepyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepszy przepis na TM zrobiłam z jagodami...

    Zgłoszony przez ewaja na czerwca 30, 2018 at 23:14.

    Najlepszy przepis na TM tmrc_emoticons.) zrobiłam z jagodamitmrc_emoticons.) Piekłam 10 minut dłużej tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • BARDZO SMACZNY

    Zgłoszony przez Mona445 na maja 17, 2018 at 22:01.

    BARDZO SMACZNY Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre.

    Zgłoszony przez Ola45 na stycznia 5, 2018 at 19:12.

    Bardzo dobre.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rewelacyjne tylko drożdże nie 2min i 50...

    Zgłoszony przez mysliwy77 na listopada 27, 2017 at 20:06.

    Ciasto rewelacyjne tylko drożdże nie 2min i 50 stop veroma tylko 3,50min Ale REWELACYJNE

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszneNastępnym razem będzie z rodzynkami...

    Zgłoszony przez gosiacom na listopada 12, 2017 at 15:18.

    Ciasto pyszneSmileNastępnym razem będzie z rodzynkami albo powidłami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis 😊mąż bardzo zadowolony...

    Zgłoszony przez AgataG1 na listopada 11, 2017 at 20:25.

    Super przepis 😊mąż bardzo zadowolony hehe😉ciasto wyszło rewelacyjnie 🥞🥞🥞

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobione i mog gono powiedzie Pyszne

    Zgłoszony przez princesa116 na kwietnia 30, 2017 at 12:35.

    Zrobione tmrc_emoticons.) i mogę głośno powiedzieć Pyszne tmrc_emoticons.)Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto "udało się" , miałam blachę 20x25...

    Zgłoszony przez martynaka na stycznia 17, 2017 at 14:10.

    Ciasto "udało się" , miałam blachę 20x25 wyszlo bardzo wysokie (jednak większa blacha jest potrzebna bo niewygodnie się je), w smaku ok, następnym razem spróbuje dodać jakies owoce, dzem, konfiture itp. żeby podkręcić smak. Czy ktoś z Was próbował budyń? Nie moge nigdzie znaleźć przepisu na drozdzówkę z budyniem tmrc_emoticons.(

    pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto super mało pracy a efekt jak nigdy...

    Zgłoszony przez simoboluk na grudnia 15, 2016 at 19:49.

    ciasto super mało pracy a efekt jak nigdy wcześniej polecamBig SmileBig Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piekłam zgodnie z przepisem i wyszło super....

    Zgłoszony przez dowa na listopada 27, 2016 at 21:46.

    Piekłam zgodnie z przepisem i wyszło super. Polecam. To moje pierwsze ciasto drożdzowe iiiiii udane na szczęście.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto!!!

    Zgłoszony przez kama26 na października 20, 2016 at 10:55.

    Bardzo dobre ciasto!!! tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne ciasto. ja take

    Zgłoszony przez pawbry na października 14, 2016 at 06:21.

    Przepyszne ciasto. ja take dodałem konfiturę pod kruszonkę i wyszło obłędnie. Polecam po stokroć

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To jest właśnie ten myk, że

    Zgłoszony przez aha_2006 na sierpnia 7, 2016 at 21:50.

    To jest właśnie ten myk, że nie trzeba czekać. Wkładasz do piekarnika nagrzanego do 100 stopni, tak jak w przepisie. Można piec 5 min. dłużej, szczególnie jak masz soczyste owoce.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I nie trzeba czekać aż

    Zgłoszony przez leszczuuuu na sierpnia 5, 2016 at 13:28.

    I nie trzeba czekać aż drożdże wyrosną ??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne Po raz

    Zgłoszony przez planetka na maja 21, 2016 at 14:33.

    Bardzo smaczne tmrc_emoticons.)

    Po raz pierwszy robiłam z wiśniami, dziś będzie z rabarbarem. 

    Bardzo dobre, tradycyjne ciasto tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobry, godny polecenia

    Zgłoszony przez Dunika na marca 22, 2016 at 17:44.

    bardzo dobry, godny polecenia przepis. Zrobiłam z wiśniami ze słoika w formie na babkę i w małej brytfance - będę robić częściej. Dziękuję za udostępnienie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze drożdżowe, a pod

    Zgłoszony przez aha_2006 na marca 15, 2016 at 16:41.

    Najlepsze drożdżowe, a pod kruszonkę powidła śliwkowe lub kwaskowy dżem np. Czarna porzeczka.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne, właśnie

    Zgłoszony przez elowa na stycznia 16, 2016 at 20:41.

    Bardzo smaczne, właśnie zrobiłam  tmrc_emoticons.) szybko się robi i równie szybko znika.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha ciasto :D  u mnie z

    Zgłoszony przez efunia79 na stycznia 6, 2016 at 15:27.

    pycha ciasto tmrc_emoticons.D  u mnie z borówkami i rodzynkami Cooking 7  polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto bardzo dobre.Ja

    Zgłoszony przez magda nowak na listopada 9, 2015 at 08:59.

    ciasto bardzo dobre.Ja rowniez dodałam na gore jagody.Pycha.Bardzo łatwe w wykonaniu

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna drożdżówka ! Polecam

    Zgłoszony przez Malgron na sierpnia 17, 2015 at 12:23.

    Pyszna drożdżówka ! Polecam jeden z moich ulubionych przepisów - najbardziej lubie z jagodami tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne ciasto! Warto

    Zgłoszony przez marta6000 na marca 5, 2015 at 22:18.

    Bardzo smaczne ciasto! Warto wypróbować. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre

    Zgłoszony przez iwonka_sz na czerwca 18, 2014 at 20:57.

    Bardzo dobre tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cudowne ciasto, pokochaliśmy

    Zgłoszony przez Gładzio na stycznia 29, 2014 at 13:11.

    Cudowne ciasto, pokochaliśmy je od pierwszego skubnięcia kruszonki. Odpowiednio drożdżowe, wysoko wyrasta. Nie piękę dłużej niż podano, tylko zostawiam ciasto w gorącym piekarniku na jakieś 10 minut. Przed podaniem  Cooking 7 polewam lukrem - wtedy kruszonka się nie sypie (polecam lukier pomarańczowy). Ciekawostka - mój staruszek TM3300 daje radę wymieszać to ciasto, nie bez problemów (z kilkoma "zagrzaniami") rzecz jasna, ale mimo tego, że część mąki muszę domieszać ręcznie, to warto. Warto, warto!  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam bardzo

    Zgłoszony przez jagodzianka na października 19, 2013 at 21:38.

    Potwierdzam bardzo smaczne,dałam jeszcze startą skórkę z pomarańczy i polałam trochę lukrem bardzo smaczne polecam. tmrc_emoticons.) Cooking 7

    Krystyna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez AnnMarie7 na września 25, 2013 at 15:36.

    tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne ciasto,

    Zgłoszony przez AnnMarie7 na września 25, 2013 at 15:35.

    Bardzo smaczne ciasto, zarówno swieżo po upieczeniu jak po kilku dniach . ( we dwójkę zjedzenie całej blachy nie idzie aż tak szybko ). Następnym razem dodam jeszcze ciut wiecej cukru do masy podstawowej bo lubimy słodkie ciasta tmrc_emoticons.) Pycha z kawą i mlekiem. No i robi się błyskawicznie, pieknie rośnie. Faktycznie trzeba piec nieco dłuzej- ja sprawdzałam patyczkiem. Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Łatwe w przygotowaniu i

    Zgłoszony przez mama_ania na stycznia 28, 2013 at 12:56.

    Łatwe w przygotowaniu i bardzo tanie ciasto, jednak czas pieczenia zdecydowanie dłuższy niż w opisie, u mnie siedziało w piecu 15 minut dłużej, teraz czeka na powrót dzieci ze szkoły i zobaczymy w jakim czasie zniknie z blaszki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • najłatwiejsze ciasto świata

    Zgłoszony przez mcimonika na września 24, 2012 at 11:08.

    najłatwiejsze ciasto świata dzięki TM. ja dodałam gruszki pod kruszonkę, pychota.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • włąśnie zabieram się do

    Zgłoszony przez pearlme na września 15, 2012 at 07:21.

    włąśnie zabieram się do niego, ale rodzina zażądała śliwek- moge dać pod kruszonkę?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto jest tak pyszne że

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 7, 2012 at 16:30.

    Cooking 1Ciasto jest tak pyszne że musiałam dzisiaj upiec nowe Big Smile naprawdę polecam szczególnie tym co się"boją "ciasta drożdżowego Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super prosty przepis na

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 4, 2012 at 20:56.

    Cooking 1super prosty przepis na pyszne ciasto drożdżowe. tmrc_emoticons.)  Ja upiekłam z jagodami i dodałam kruszonkę tmrc_emoticons.)  Czas pieczenia to sprawa piekarnika Cooking 1 dziękuję za przepis i komentarze Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre - ja zamiast

    Zgłoszony przez wawi na lutego 29, 2012 at 14:29.

    bardzo dobre - ja zamiast kruszonki posypałam cukrem brązowym -expres tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  świetny przepis, dodałam

    Zgłoszony przez elanieruchomosci na stycznia 11, 2012 at 21:18.

     świetny przepis, dodałam truskawy, przepyszne, będę piekła dzieciom do szkoły, jadły aż się uszy trzęsły

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •