3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BULBANIK


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

CIASTO ZIEMNIACZANE

  • 1 ząbka czosnku
  • 1 jajko całe
  • 100 gramów mąki pszennej
  • 1 cebula zwyczajna
  • 1 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
  • 1000 gramów ziemniaków surowych, obranych
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zmiksować z pomocą kopystki 15-20 sek./obr.6-7

    Masę wylać na wysmarowaną dużą blachę i piec w nagrzanym piekarniku 30 min./ 180 st. C.

    Na przypieczony wierzch poukładać dodatki wg własnego uznania np. wędlinę, pieczarki, ser żółty, kukurydzę itp.

    Wszystko zapiec jeszcze 15 min./ 180 st. C.

    Podawać z dowolnym sosem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Sosem może być własny ketchup np. z mojego przepisu na przepisowni.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Cieszę się, że w ogóle retro bowl college...

    Zgłoszony przez Victor Patrick na stycznia 31, 2024 at 09:36.

    Cieszę się, że w ogóle retro bowl college zajrzałeś. To świetny pomysł dla zapracowanej osoby, takiej jak my, która chce szybko przygotować obiad.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lidzia - wstawiaj jak

    Zgłoszony przez kokolidek na października 4, 2013 at 19:32.

    Lidzia - wstawiaj jak najwięcej, może coś jeszcze dla siebie wybiorę. Czytam wszystkie Twoje przepisy, ale one są niestety nie z mojej bajki. Love" alt="Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width="19" height="19">

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A już się martwiłam, że moje

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 4, 2013 at 18:52.

    A już się martwiłam, że moje przepisy są do ... tmrc_emoticons.(( tmrc_emoticons.-(( Cry" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/sad.png" alt="tmrc_emoticons.((" width="19" height="19"> Tak to się chce wpisywać nowe tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png" alt="tmrc_emoticons.D" width="19" height="19">  tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">  Big Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" alt="Big Smile" width="19" height="19">  Party" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/party.png" alt="Party" width="19" height="23"> L. A.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis. To taka

    Zgłoszony przez gabi49 na października 4, 2013 at 15:49.

    Ciekawy przepis. Big Smile To taka ziemniaczana pizza?  tmrc_emoticons.;)  Dodaję do wypróbowania. Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za przepis - upiekę w

    Zgłoszony przez kokolidek na października 4, 2013 at 15:46.

    Dzięki za przepis - upiekę w formie "z kominem" i do tego sos pieczarkowy (a tak naprawdę furę pieczarek w sosie) i obiad z głowy). Chociaż pewnie zdecydowanie najbardziej smakuje odsmażane następnego dnia w plastrach.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DJa też jestem pyrożercą

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 4, 2013 at 15:41.

    tmrc_emoticons.DJa też jestem pyrożercą tmrc_emoticons.p Dodane do wypróbowania tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się, że chociaż Ty

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 4, 2013 at 15:23.

    Cieszę się, że chociaż Ty  zajrzałaś. To jest pomysł na szybki obiad zwłaszcza dla nas zabieganych. POZDRAWIAM- L. A.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lubię potrawy z ziemniaków,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na września 28, 2013 at 00:09.

    Love Lubię potrawy z ziemniaków, przepis dodałam do wypróbowania tmrc_emoticons.) Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze