Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 30/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • • 250 g płatków owsianych, górskich
  • • 75 g wiórków kokosowych
  • • 100 gsuszonej żurawiny
  • • 125 gmieszanki ziaren sezamu, pestek dyni, słonecznika
  • • 125 g niesolonych orzeszków ziemnych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do 130ºC
    2. Do naczynia miksującego wlać mleko i podgrzać 6 minut, 100ºC, obroty 2
    3. Dodać resztę składników i wymieszać przy pomocy kopystki 40 sekund, obroty 3 wsteczne.
    4. Wylać masę na blachę 23x33cm i włożyć do piekarnika
    5. Piec 1 godzinę
    6. Wyjąć z piekarnika i odstawić na 15 minut
    7. Pokroić na prostokąty i wystudzić.

     Ewentualnie z powstałej masy można formować płaskie okrągłe ciasteczka i upiec

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Batoniki (ciasteczka) zbożowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 28, 2013 at 21:10
    5.0

    Mniam!!!!!!!!! Batoniki wyszły pyszniusie! Będę je córci do szkoły robiła w ramach czegoś słodkiego i pożywnego. Objada się nimi cała rodzina tmrc_emoticons.p

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

  • grudnia 1, 2010 at 09:24

    sylwia.gasowska

    Ciekawy przepis. Napewno wypróbuję!

    robiłem te batoniki. wychodzą pychotki . polecam. na śniadanie , obiad i kolację (dla zapracowanych) tmrc_emoticons.;)

  • listopada 30, 2010 at 22:10

    No wreszcie coś do zrobienia dla mnie. Nie mogę co prawda konsumować takich smakołyków ,ale sie skuszę tmrc_emoticons.) Cooking 1

  • listopada 30, 2010 at 19:37

    Ciekawy przepis. Napewno wypróbuję!