3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

babka piernikowa


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 150g cukru pudru,cukier waniliowy,2 jaja,1/2 kost.margaryny,300g maki pszennej typ 550,15g sody oczyszczonej,7g cynamonu,15g kakao ciemne,17g przyprawy piernikowej,3/4 szkl.mleka o temp.pokojowej,20g miodu,30g dżemu(wisniowy,sliwkowy co kto lubi)
  • ok 100g bakali:orzechy włoskie rozdrobnione,płatki migdałów,sliwki suszone pokrojone
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. do naczynia włozyc po kolei składniki:

    jajka,cukier puder,cukier waniliowy,utrzec (motylek załozyc) 30s/3,5-4 po otrzymaniu masy jajecznej gestej,dodac margaryne (miękką)w kostkę pokrojoną ,wymieszac 10s/obr 4 zdjąć motylek

    dodać pozostałe skladniki i po dodaniu bakali dopiero wymieszać 20s/obr4/Obroty wsteczne

    przygotowane ciasto przelac do formy okragłej 23cm wyłozonej papierem i piec w rozgrzanym piekarniku 180st termoobieg 30-35min najlepiej przed koncem sprawdzić patyczkiem czy ciasto w srodku jest suche jesli tak to wyjmujemy 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

po przestudzeniu można posypać pudrem lub polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałów i kokosem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • TAK DOBREJ BABKI DAWNO NIE

    Zgłoszony przez BEATA URBAŃCZYK na listopada 28, 2015 at 10:20.

    TAK DOBREJ BABKI DAWNO NIE JADŁAM. NAJWAŻNIEJSZE ŻE BARDZO PROSTA W ZROBIENIU. WSZYSTKIM SMAKOWAŁA. BARDZO POLECAM PRZEPIS 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziękuję bardzo za waszystkei

    Zgłoszony przez agulinka na stycznia 21, 2015 at 12:57.

    dziękuję bardzo za waszystkei opinie tmrc_emoticons.)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Znakomita   

    Zgłoszony przez evka000 na stycznia 10, 2015 at 18:29.

    Znakomita 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszny wyszedł

    Zgłoszony przez iza60 na sierpnia 9, 2014 at 16:42.

    pyszny wyszedł tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam, bardzo dobra

    Zgłoszony przez Halinab na lipca 28, 2014 at 18:37.

    Potwierdzam, bardzo dobra babka piernikowa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodane do wypróbowania

    Zgłoszony przez BEATA40TKA na grudnia 14, 2013 at 16:28.

    Dodane do wypróbowania

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglda pysznie  dodaje do

    Zgłoszony przez magi1 na grudnia 10, 2013 at 22:10.

    Wyglda pysznie  tmrc_emoticons.D dodaje do wyprobowania tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super pomysł na piernik do

    Zgłoszony przez ilonaw na grudnia 10, 2013 at 21:34.

    super pomysł na piernik tmrc_emoticons.) do wypróbowania zapowiada się smakowicie tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • możecie urozmaicic bakaliami

    Zgłoszony przez agulinka na grudnia 10, 2013 at 19:11.

    tmrc_emoticons.D możecie urozmaicic bakaliami naprawdę pyszna co roku gości na naszym stole w róznych postaciach z polewą i bez

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • polecam spróbujcie

    Zgłoszony przez agulinka na grudnia 10, 2013 at 19:11.

    polecam spróbujcie

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dołączam do pytania Grażynki.

    Zgłoszony przez Kocica na grudnia 10, 2013 at 18:47.

    Dołączam do pytania Grażynki. Jestem bardzo ciekawa tej babki ...

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agnieszko nie piekłam babki

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 10, 2013 at 17:04.

    Agnieszko nie piekłam babki piernikowej,mam okazje to zmienić  tmrc_emoticons.;) mam pytanie w którym momencie wyjmujesz motylek??? Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze