3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto marchewkowe - BŁYSKAWICZNE!!!


Wydrukuj:
4

Składniki

24 kawałek/kawałki/kawałków

  • 2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 440 g cukru
  • 340 g mąki
  • 210 g oleju
  • 4 jaja
  • 270 g marchewek, obranych i przekrojonych na pół
  • Proszę podać składniki według następującego wzoru:
  • ewentualnie orzechy.
  • 6
    41min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Marchewki umieścić w naczyniu i rozdrobnić, 6 sek. obr. 6.

    Dodać pozostałe składniki, wymieszać czas. 30-40 sek., stopniowo zwiększając obroty do poz. 7; pomagając sobie kopystką.

    Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.

    Piec w temp. 180 stopni około 35-40 minut.

    Jak wystygnie - posypać cukrem pudrem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Anna - okrągła forma kamionkowa
    Anna - okrągła forma kamionkowa
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • To ciasto jest niezwykle smaczne i naprawdę mi...

    Zgłoszony przez TianaMorris na października 8, 2023 at 22:36.

    To ciasto jest niezwykle smaczne i naprawdę mi smakowało, ale niestety, zraniłam się. Poślizgnąłem się podczas robienia tego pysznego ciasta i dostałem pęcherzyca zdjęcia . To było bardzo bolesne i mam nadzieję, że wkrótce się zagoi i wszystko będzie dobrze.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rewelacyjne. Szybkie, łatwe, smaczne....

    Zgłoszony przez Hanna na września 27, 2023 at 14:46.

    Ciasto rewelacyjne. Szybkie, łatwe, smaczne. Niestety, jak w większości przepisów cukru dużo za dużo. Ja też nie chciałam smaku i koloru piernikowego, więc pominęłam sodę i cynamon. Cukru połowa, oleju mniej o jedną trzecią, marchewki dodałam trochę więcej. Na wierzchu lukier mocno cytrynowy. Wyszła przepyszna, bardzo wilgotna babka o ładnym, pomarańczowym kolorze. POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zwykle daję radę z ciastami , ale tego się nie...

    Zgłoszony przez Zielinka96 na lutego 13, 2022 at 13:36.

    Zwykle daję radę z ciastami , ale tego się nie da zjeść nawet z dżemem tmrc_emoticons.( sama soda w smaku

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne i błyskawicznie się robi. Jednak...

    Zgłoszony przez aniamali na stycznia 14, 2022 at 18:39.

    Ciasto pyszne i błyskawicznie się robi. Jednak cukru ja daję połowę tego co w przepisie i mniej oleju.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne, dałam mniej cukru i przyprawę do...

    Zgłoszony przez EdytaaW na października 21, 2021 at 08:10.

    Ciasto pyszne, dałam mniej cukru i przyprawę do piernika.Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodałam mniej cukru i oleju, więcej marchewki i...

    Zgłoszony przez Moni Hiszpania na kwietnia 1, 2021 at 16:21.

    Dodałam mniej cukru i oleju, więcej marchewki i 1 jogurt naturalny i na wierzchu dałam gruszki w kawałkach, wyszło pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robię często mufinki z tego ciasta- pieke 35...

    Zgłoszony przez mjusta2000 na lutego 21, 2021 at 21:52.

    Ja robię często mufinki z tego ciasta- pieke 35 minut. Są pyszne. Dziś dałam 160 G cukru tez wszystkim smakowało. W sam raz slodkie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha, mega szybkie.

    Zgłoszony przez godann na stycznia 30, 2021 at 17:35.

    Pycha, mega szybkie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za te podpowiedzi. Super wyszło nawet...

    Zgłoszony przez Emilka44 na stycznia 25, 2021 at 16:55.

    Dziękuję za te podpowiedzi. Super wyszło nawet z mąki bezglutenowej.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne ale zmodyfikował po przeczytaniu...

    Zgłoszony przez Kasiii na stycznia 17, 2021 at 20:27.

    Ciasto pyszne ale zmodyfikował po przeczytaniu komentarzy . I dzięki temu naprawdę pyszne .Dałam 1 łyżeczkę cynamonu świeżo mielonego (nie dwie ) 1 łyżeczkę sody (nie dwie ) Mniej oleju ok 150 dałam , więcej marchewki ponad 300 .I cukru połowę mniej . Wyszło pyszne i słodkie .Dodałam orzechy .Pieczone w blaszce 36x24 45 min . Wyrosło na 4 cm

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez Mychalinka na grudnia 20, 2020 at 16:49.


    Ciasto jest przepyszne!! Oczywiście poczyniłam modyfikacje:
    240 g słodzidła (cukier+Erytrytol)
    180 g oleju,
    3 jajka,
    1 łyżeczka sody,
    2 łyżeczki przyprawy do piernika zamiast cynamonu.
    Myślę, że kolejnym razem dodam orzechy i zmniejszę jeszcze ilość oleju i cukru, bo ciasto wyszło bardzo słodkie tmrc_emoticons.)
    Ciasto piekłam prawie godzinę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zmniejszyłam ilość cukru o połowę,...

    Zgłoszony przez madleyy na listopada 26, 2020 at 18:26.

    Zmniejszyłam ilość cukru o połowę, zawartość oleju obniżyłam odrobinę. Wyszło przepyszne ! Na górę zrobiłam masę z serka mascarpone, śmietany 30% oraz odrobiny cukru pudru. Mniam !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Troche mniej oleju może dodać. W przpisiw jest...

    Zgłoszony przez Ann1714 na listopada 26, 2020 at 13:39.

    Troche mniej oleju może dodać. W przpisiw jest go trochę za dużo

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez Ann1714 na listopada 26, 2020 at 13:37.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przy 360 g cukru ciasto bardzo slodkie,...

    Zgłoszony przez leprechun na listopada 22, 2020 at 19:47.

    Przy 360 g cukru ciasto bardzo slodkie, zdecydowanie polecam jeszcze zmniejszyc ilosc cukru. 40 min w piekarniku zaowocowało zakalcem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze jakie jadłam! Uzależniające wręcz ...

    Zgłoszony przez Marcia88 na listopada 7, 2020 at 19:53.

    Najlepsze jakie jadłam! Uzależniające wręcz tmrc_emoticons.) nie mówiąc o tym, ze robi się faktycznie w 5 minut. Dziękuje tmrc_emoticons.)))
    zamiast cukru użyłam erytrytol 300 g i jakieś 50 g oleju mniej, żeby zaoszczędzić kalorie ;D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne,szybkie-polecam.Cukru dałam 160 g i...

    Zgłoszony przez Bietka1964 na listopada 2, 2020 at 18:49.

    Pyszne,szybkie-polecam.Cukru dałam 160 g i więcej marchewki/o 1 szt/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upiekłam jako mufinki. Dałam mniej cukru 240gr i...

    Zgłoszony przez Anna888 na września 27, 2020 at 14:19.

    Upiekłam jako mufinki. Dałam mniej cukru 240gr i piekłam 20 minut. Bardzo smacznetmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jagaa: kolor nadaje zdecydowanie cynamon.

    Zgłoszony przez dorson1985 na czerwca 10, 2020 at 12:33.

    Jagaa: kolor nadaje zdecydowanie cynamon.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super, zmniejszyłam ilość cukru

    Zgłoszony przez godann na maja 1, 2020 at 10:46.

    super, zmniejszyłam ilość cukru

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • monikalopuska: zrobiłam tą masę z Twojego...

    Zgłoszony przez Beti81 na kwietnia 11, 2020 at 12:20.

    monikalopuska: zrobiłam tą masę z Twojego przepisu, ale wyszła strasznie rzadka, robiłam dokładnie według przepisu, później podczas gotowania dałam dodatkową łyżkę mąki i masa jest nadal lejąca, jak to wylać na ciasto??? :/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne. Dodaję więcej marchewki oraz...

    Zgłoszony przez IzaIza na marca 29, 2020 at 11:10.

    Bardzo smaczne. Dodaję więcej marchewki oraz orzechy włoskie i sparzone rodzynki. Na wierzch polecam zrobić krem z mascarpone i śmietanki 30% z ukrem pudrem. Pycha!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło idealne! Rzeczywiście szybciutko się...

    Zgłoszony przez Alinka227 na marca 9, 2020 at 23:30.

    Wyszło idealne! Rzeczywiście szybciutko się robi. Piekłam 35 minut, wśrodku super wilgotne. Dałam cukru tyle ile w przepisie ale spokojnie można dać mniej. Zamiast cukru pudru zrobiłam polewę z twarogu z innego przepisu (300g twarogu, 80g cukru-pudru, 20g soku z cytryny wszystko wymieszać 40 sek/obr6). Wyszlo petarda!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło rewelacyjne jedyne co zmieniłam,...

    Zgłoszony przez IwonaSiegien na lutego 23, 2020 at 21:13.

    Ciasto wyszło rewelacyjne tmrc_emoticons.) jedyne co zmieniłam, to ilość cukru na 220g. Polecam, jest pyszniutkie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo smaczne, proste w wykonaniu i...

    Zgłoszony przez Bat na lutego 1, 2020 at 14:14.

    Ciasto bardzo smaczne, proste w wykonaniu i "szybkie" . Pięknie pachniało , wnuczka powiedziała, że pachnie jak pierniktmrc_emoticons.) Dałam za radą p.Sylwi 1 łyżeczkę sody i 270 g cukru, następnym razem zmniejszę ilość cukru dla zdrowotności.
    Dziękuję za przepis autorce.Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto super😁 Daję zdecydowanie mniej cukru,...

    Zgłoszony przez Jagaa na stycznia 15, 2020 at 11:23.

    Ciasto super😁 Daję zdecydowanie mniej cukru, więcej marchewki I piekę w dwóch keksówkach 😁 Dodaję mąkę 650 I moje ciasta nie mają tak intensywnego koloru🙄 Co robię nie tak ?

    https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/commentimage/7/b/7b548ca3a4d10ca69b6a30c00e034b94.jpghttps://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/commentimage/7/b/7b548ca3a4d10ca69b6a30c00e034b94.jpg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybko się robi,jest smaczne i wilgotne w...

    Zgłoszony przez madzior2711 na września 21, 2019 at 18:59.

    Szybko się robi,jest smaczne i wilgotne w środku,dodałam mniej cukru 280g i jest słodkie.Myślę że można dać nawet 250g.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy można z tego przepisu muffiny zrobić?

    Zgłoszony przez Iwiczigi na września 19, 2019 at 14:08.

    A czy można z tego przepisu muffiny zrobić?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Poszłam za radami i dałam 200g cukru oraz...

    Zgłoszony przez adorable na września 4, 2019 at 08:11.

    Poszłam za radami i dałam 200g cukru oraz łyżeczkę sody. Do tego musiałam piec 50 minut. Ciasto pyszne, na pewno zrobię je jeszcze niejeden raz! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam ponownie, mega 👍

    Zgłoszony przez AnaRaszpli na maja 10, 2019 at 12:45.

    Zrobiłam ponownie, mega 👍

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto szybko się robi i co najważniejsze jest...

    Zgłoszony przez krauziak na kwietnia 11, 2019 at 11:08.

    Ciasto szybko się robi i co najważniejsze jest pyszne, rozpływa się w ustach. Ciasto piekłam dlużej, bo środek po 40 minutach był niedopieczony. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • kartuszka: nie dodałam cukru, tylko ksylitol....

    Zgłoszony przez kartuszka na marca 9, 2019 at 18:33.

    kartuszka: nie dodałam cukru, tylko ksylitol. Przy końcu mielenia dodałam jak zwykle rodzynki i orzechy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dzisiaj ciasto chyba już po raz...

    Zgłoszony przez kartuszka na marca 9, 2019 at 18:32.

    Zrobiłam dzisiaj ciasto chyba już po raz dwudziesty! Dzisiaj w formie na babkę. Ciasta zostało i zalałam jeszcze keksówkę. Obieformy (bo wyższe) piekłam ciut dłużej. W formie babki ciasto wygląda rewelacyjnie! PYCHA!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybkie i smaczne - rewelka 😊

    Zgłoszony przez Mikusia na marca 5, 2019 at 12:24.

    Szybkie i smaczne - rewelka 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mjusta2000:...

    Zgłoszony przez Ivett na lutego 9, 2019 at 10:07.

    mjusta2000:
    czy te otęby zmielić, czy nie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne ale rzeczywiście trzeba dać...

    Zgłoszony przez zebra755 na stycznia 20, 2019 at 06:01.

    Ciasto przepyszne ale rzeczywiście trzeba dać mniej cukru. Dodałam jeszcze łyżkę kakao. Piekłam z termoobiegiem na 170 stopni i jakieś 20 min.dluzej. Co jakiś czas sprawdzałam patyczkiem czy już jest ok. A... i dodałam więcej marchewki. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • prawie pól kg cukru?? szaleństwo....

    Zgłoszony przez paulina8888 na listopada 26, 2018 at 09:23.

    prawie pól kg cukru?? szaleństwo....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upiekłam ciasto na dużej blaszce - ok. 40x30 cm....

    Zgłoszony przez mad_lena na września 26, 2018 at 12:43.

    Upiekłam ciasto na dużej blaszce - ok. 40x30 cm. Ciasto ma wysokość ok. 1-1,5 cm - czy to oznacza, że nie wyrosło należycie? Wybaczcie pytanie, ale to moje drugie ciasto w życiu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Drugi raz pieke i drugi raz zakalec, już sobie...

    Zgłoszony przez Aniabuu23 na lipca 7, 2018 at 19:59.

    Drugi raz pieke i drugi raz zakalec, już sobie odpuszczam. Chyba kiepska że mnie kucharka, nawet tm tego nie zmieni 😥

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto i naprawde szybko sie robi ale...

    Zgłoszony przez weta34 na lipca 2, 2018 at 18:25.

    Bardzo dobre ciasto i naprawde szybko sie robi ale jednak lepiej dac mniej cukruBig Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 2 łyżeczki sody to zbyt dużo, czuć pieczenie...

    Zgłoszony przez autorka na czerwca 29, 2018 at 14:00.

    2 łyżeczki sody to zbyt dużo, czuć pieczenie na języku. Dałam 2 jajka, bo mam silna nietolerancję i 4 bym wyczuła. Zamiast 440g cukru dałam 240 (może dlatego wyczułam sodę). Pięknie wyrosło i w smaku Ok. Upiekę znowu z jedna łyżeczka sody.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny tylko troche za słodki .polecam

    Zgłoszony przez mamalanel na kwietnia 12, 2018 at 09:18.

    Pyszny tylko troche za słodki .polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto rewelka,dalam jedną lyzeczke sody i tez...

    Zgłoszony przez Sylwia2486 na stycznia 2, 2018 at 23:14.

    ciasto rewelka,dalam jedną lyzeczke sody i tez spokotmrc_emoticons.)cukru 270g i uwazam ze idealnie,pieklam 45 minut bez termoobiegu,gora i dol.blacha tak okolo 22cm na 27cm,wysokosc ok 5 cm i spokojnie stykatmrc_emoticons.)uwazam ,ze rozmiar blachy idealny.nie zaglądam w trakcie pieczenia.Moze tym wyszedl zakalec kto otwieral tmrc_emoticons.))przelozylam mascarpone(przepis wzielam w przepisowni z ptysiow hihitmrc_emoticons.)))no i mysle ,ze jak z mascarpone to orzechy niepotrzebnetmrc_emoticons.)))dziekuje za wspanialy przepistmrc_emoticons.)))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Karciaa:hmmmm a moze Pani zaglądała w czasie...

    Zgłoszony przez Sylwia2486 na stycznia 2, 2018 at 19:04.

    Karciaa:hmmmm a moze Pani zaglądała w czasie pieczenia do piekarnika?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super ciasto, dałam o połowę mniej cukru, tylko...

    Zgłoszony przez darians na grudnia 17, 2017 at 14:19.

    Super ciasto, dałam o połowę mniej cukru, tylko 1 łyżeczkę sody oraz trochę więcej marchewki. Ciasto super wyrosło i było przepyszne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja wlasnie dopiekam bo tez mokrusienkie jeszcze...

    Zgłoszony przez Glizdka25 na grudnia 16, 2017 at 15:09.

    Ja wlasnie dopiekam bo tez mokrusienkie jeszcze jest w srodku po 35min...zobaczymy co wyjdzie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z orzechami super!

    Zgłoszony przez PatiK78 na listopada 26, 2017 at 21:10.

    Z orzechami super!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne!! Zrobilam jedna blaszke i 6 muffinek,...

    Zgłoszony przez Jonka_iwonka na listopada 25, 2017 at 21:58.

    Pyszne!! Zrobilam jedna blaszke i 6 muffinek, zniknely zanim zdazyly ostygnac tmrc_emoticons.)
    Dodalam tylko 350g marchewki, 1 lyzeczke cynamonu, 300g cukru, 1 lyzeczke sody tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No i nawet mi wyszło. Od spodu trochę...

    Zgłoszony przez La_Luna na listopada 4, 2017 at 07:53.

    No i nawet mi wyszło. Od spodu trochę zakalcowate, ale to się odkroi...i następnym razem dam trochę mniej cynamonu, bo jest mocno wyczuwalny- ale jak kto wolitmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A u mnie niestety znowu zakalec chyba tylko ja tak...

    Zgłoszony przez Karciaa na października 13, 2017 at 11:30.

    A u mnie niestety znowu zakalectmrc_emoticons.( chyba tylko ja tak potrafie...co może być przyczyną??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •