Wyślij do wydruku
Pierś z indyka z ryżem i ogórkiem

Wydrukuj:
 
Wyślij do wydruku
Pierś z indyka z ryżem i ogórkiem Przepis jest testowany
Pierś z indyka z ryżem i ogórkiem Przepis jest testowany
przez Thermomix
utworzono: 17.11.2010 Zmieniono dnia: 29.11.2011
3

Składniki

Portions4 porcja/porcje/porcji
  • 1 pęczek koperku, bez łodyżek
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g ryżu długoziarnistego
  • 800 g ogórków
  • 1 szczypta pieprzu
  • 50 g śmietany, Cremfine do gotowania (15 %)
  • 300 g wędzonej piersi z indyka, , pokrojonej w plastry
6
30 min
Przygotowanie
Pieczenie / Gotowanie
7
DifficultyŁatwy
Nadaje się dla Thermomix początkujących
8
Przepis jest tworzony dla
 
 Thermomix TM 31
9

Lekka kuchnia Przepis z książki
Lekka kuchnia

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć koperek, rozdrobnić 2 s/obr. 8, przełożyć do innego naczynia.
  2. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól, ryż wsypać do koszyczka, umieścić go w naczyniu miksującym, gotować 15 min/Varoma/obr. 1.
  3. Obrać ogórki, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona łyżką, następnie pokroić na półcentymetrowej grubości kawałki, ułożyć na przystawce Varoma, gotować 9 min/Varoma/obr. 1.
  4. Odstawić przystawkę Varoma i koszyczek z ryżem, powstały wywar przelać do innego naczynia.
  5. Do naczynia miksującego włożyć ryż, ogórki, koperek, 50 g wywaru, 2 szczypty soli, szczyptę pieprzu i śmietanę, wymieszać 5 s/ Wsteczne /obr. 3.
  6. Podawać z wędzoną piersią indyka.


5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć koperek, rozdrobnić 2 s/obr. 8, przełożyć do innego naczynia.
  2. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól, ryż wsypać do koszyczka, umieścić go w naczyniu miksującym, gotować 15 min/Varoma/obr. 1.
  3. Obrać ogórki, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona łyżką, następnie pokroić na półcentymetrowej grubości kawałki, ułożyć na przystawce Varoma, gotować 9 min/Varoma/obr. 1.
  4. Odstawić przystawkę Varoma i koszyczek z ryżem, powstały wywar przelać do innego naczynia.
  5. Do naczynia miksującego włożyć ryż, ogórki, koperek, 50 g wywaru, 2 szczypty soli, szczyptę pieprzu i śmietanę, wymieszać 5 s/ Wsteczne /obr. 3.
  6. Podawać z wędzoną piersią indyka.


10
11
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…