Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- laska cynamonu
- skórka z cytryny
- 6 łyżek cukru
- 2 litry wody
- (sliwki, jabłka, gruszki)
- 200 gsuszonych owoców
- kilka goździków
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
Owoce namoczyć w 2 litrach wody( przez około 5 godzin) i przelać do naczynia.
Wsypać cukier, dodać kawałek skórki z cytryny i gotować - czas 20 minut, temp. 100 stopni, obr.poz. 2. Kompot przelać do wazy i włożyć laskę cynamonu i kilka goździków do smaku.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWspaniały smak przypominający
Wspaniały smak przypominający dzieciństwo
Byłby smaczniejszy, gdyby nie
Byłby smaczniejszy, gdyby nie był taki słodki. 6 łyżek cukru to jednak stanowczo za dużo