3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Świąteczne paszteciki z pieczarkami i kapustą :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Ciasto:
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 dag drożdży
  • 1 jajko, 1 żółtko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 szklanki ciepłego mleka
  • 3 łyzki oleju
  • Farsz:
  • 750 g pieczarek
  • pół małej kapusty
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Farsz:

    Pieczarki obrać, pokroić i włożyć do naczynia, zmiksować obr.poz.5, czas 10 sekund, w razie potrzeby pomóc kopystką. Pieczarki przełozyc na patelnię, wlać olej i dusić. Nastepnie do naczynia włozyć kawałki kapusty i cebulę, zmiksować obr.poz.5, czas 5-10 sekund. Przełozyć na patelnię do pieczarek i dusić, przyprawić i przestudzić. Dodać jajko i wymieszać.

    Ciasto:

    Do naczynia włozyc wszystki składniki, wyrobić obr.poz. Interwał, czas 1 minuta.

    Ciasto wyłozyć na wysypana maką stolnicę i rozwałkować (w razie potrzeby jeszcze wyrobić chwilkę ręcznie). Rozwałkowany placek w kształcie prostokątno-owalnym posypac mąką i rozprowadzić na całej powierzchni farsz, zwinąć roladkę i przykryć ściereczką na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie ostrym nożem pokroić na kawałki, wychodzi 16-18 sztuk, przełożyć na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować rozmąconym białkiem, które nam zostało. Każdy pasztecik przycisnąć na środku tępą stroną noża, nadając mu lekko spłaszczony kształt.

    Piec w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut do zarumienienia.

    Podawać z czerwonym barszczem.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Latwy i szybki przepis , paszteciki wysmienite,...

    Zgłoszony przez wmania na lutego 9, 2021 at 12:04.

    Latwy i szybki przepis , paszteciki wysmienite, palce lizac .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Naprawdę tak super wyszły Wam paszteciki przy 2...

    Zgłoszony przez litwinki na grudnia 5, 2020 at 23:43.

    Naprawdę tak super wyszły Wam paszteciki przy 2 dkg drożdży? Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne! Zrobiłam z farszem, który mi...

    Zgłoszony przez IzabelaJS na grudnia 29, 2019 at 22:00.

    Bardzo smaczne! Zrobiłam z farszem, który mi został z pierogów i z pieczarkami ale nadzień może być wiele😀

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wrzoska69:...

    Zgłoszony przez anet.ka na grudnia 9, 2019 at 10:21.

    Wrzoska69:

    Witam,

    Ile kapusty kiszonej ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis dobry ale o soli ktoś zapomniał.

    Zgłoszony przez paki na stycznia 12, 2019 at 20:28.

    Przepis dobry ale o soli ktoś zapomniał.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy można w tym przepisie wykorzystać drożdże...

    Zgłoszony przez Akujal na grudnia 18, 2017 at 21:28.

    Czy można w tym przepisie wykorzystać drożdże instant?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Paszteciki rewelacja, zwłaszcza cisto. Ja do...

    Zgłoszony przez Wrzoska69 na lipca 22, 2017 at 16:59.

    Paszteciki rewelacja, zwłaszcza cisto. Ja do pieczarek dodałam kapustę kiszoną. Całość wyszła bardzo smakowita.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Paszteciki super! Robłam na wigilię z kapustą i...

    Zgłoszony przez Termojust na grudnia 27, 2016 at 18:40.

    Paszteciki super! Robłam na wigilię z kapustą i grzybami. Ciasto mięciutkie, przez całe święta smakowały rewelacyjnie. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczne i pięknie rośnie ciasto

    Zgłoszony przez milford na grudnia 22, 2016 at 19:39.

    bardzo smaczne i pięknie rośnie ciastotmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Paszteciki super. Teraz

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na grudnia 15, 2014 at 20:10.

    Paszteciki super. Teraz spróbuję zrobić z kapusta kiszoną i grzybkami.Pozdrawiam Cooking 7

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglada bardzo smacznie nie

    Zgłoszony przez Luiiizka87 na listopada 18, 2014 at 21:29.

    Wyglada bardzo smacznie nie opre się wypróbować na Swięta tmrc_emoticons.))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj  dziękuje za

    Zgłoszony przez magi1 na grudnia 25, 2013 at 09:20.

    Witaj  tmrc_emoticons.D dziękuje za komentarz. Ciesze sie że paszteciki smakowały. U mnie co roku są hitem  tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyprobowałam - wyszły pyszne

    Zgłoszony przez goofinka na grudnia 23, 2013 at 21:36.

    Wyprobowałam - wyszły pyszne - poniewaz uwielbiamy czarnuszkę nie mogłam sobie odmówić aby posypać każdy przed wsadzeniem do piekarnika. dziekuje za przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się, że smakowały. U

    Zgłoszony przez magi1 na grudnia 7, 2011 at 07:56.

    Cieszę się, że smakowały. U mnie na święta są hitem i szybko znikają z talerza tmrc_emoticons.-)Cooking 7

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowałam, wyszły bardzo

    Zgłoszony przez GOSIA na grudnia 6, 2011 at 23:11.

    Wypróbowałam, wyszły bardzo smaczne, jedynie do ciasta trzeba dodać szczyptę soli tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.8-) Cool" alt=tmrc_emoticons.8) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/cool.png" width=19 height=19>


    Gosia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze