3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Przyprawa - Pasta z czosnku


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

Pasta

  • 75 g oleju
  • 50 g Natki pietruszki
  • 150 g soli
  • 300 g obranego czosnku
  • 6
    1min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki włożyć doBlokada naczynia miksującego40s./obr.10

    Przełożyć do zakręcanego słoiczka.

    Pastę można w lodówce przechowywać 1 rok.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1 łyżeczka pasty zastępuje 1 ząbek czosnku.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • oooooo na pewno spóbuję !!!!

    Zgłoszony przez Adin na marca 14, 2016 at 22:55.

    oooooo na pewno spóbuję !!!!

    Adin

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dla mnie świetny sposób,

    Zgłoszony przez elluchna na września 9, 2015 at 15:37.

    Jak dla mnie świetny sposób, ale przyprawa jest zbyt pietruszkowa, zbyt mało czosnkowa... chyba, że zrobiłam coś źle. Będę jeszcze próbować tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, na obieranie czosnku

    Zgłoszony przez Kachna70 na września 9, 2015 at 14:34.

    Witam, na obieranie czosnku też są sposoby - ząbki czosnku wkładamy do plastikowego pojemnika z pokrywką, zamykamy i mocno potrząsamy pojemnikiem      https://www.youtube.com/watch?v=2Q1Vo55PYBs

    Przetestowane, czosnek obiera się w ten sposób znacznie szybciej.

    tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasta pięknie pachnie,

    Zgłoszony przez Agary na września 8, 2015 at 20:27.

    Pasta pięknie pachnie, apetycznie wygląda i, poza żmudnym obieraniem czosnku, jest ekspresowa w przygotowaniu. Póki co nie wystawiam oceny - jeszcze jej nie wypróbowałam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak, soli ma być 150g,

    Zgłoszony przez Kachna70 na sierpnia 13, 2015 at 06:24.

    Tak, soli ma być 150g, spełnia ona rolę konserwanta. Pasta przechowywana w lodówce może stać bardzo długo i nie zmienia swoich walorów smakowych.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasta wyszła, ale czy napewno

    Zgłoszony przez Iwonatuchom na sierpnia 12, 2015 at 17:58.

    Pasta wyszła, ale czy napewno ma być 150 gram soli? Wyszła niesamowicie słona.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasta zrobiona, uwielbiam ją,

    Zgłoszony przez Emi06 na lipca 30, 2015 at 10:53.

    Pasta zrobiona, uwielbiam ją, pomocna w przygotowaniurożnyh potraw a zwłaszcza teraz w sezonie używam do zupy z cukinii oraz placuszków z cukiniii. Pycha...polecam niezastąpiona

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • uwielbiam czosnek i dodaję do

    Zgłoszony przez margolak na czerwca 24, 2015 at 22:30.

    uwielbiam czosnek i dodaję do wszystkiego oprócz deserów tmrc_emoticons.;) przepis przetestuję na pewno, bo zdecydowanie skróci to potem czas przygotowywania potraw tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasta zrobiona, pachnie

    Zgłoszony przez Justyna80 na maja 31, 2015 at 11:09.

    Pasta zrobiona, pachnie świetnie  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pastę dodaję wszędzie tam,

    Zgłoszony przez Kachna70 na maja 30, 2015 at 16:21.

    Pastę dodaję wszędzie tam, gdzie można dodać czosnek-  do sosów, sałatek, marynat do mięs, past do pieczywa. Łyżeczka pasty czosnkowej zastępuje jeden ząbek czosnku, pasta jest bardzo słona dlatego przy  jej dodaniu do potraw prosze uważać z dodatkowym soleniem potraw. Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brzmi ciekawie. Do czego

    Zgłoszony przez Agata Michaud na maja 29, 2015 at 21:25.

    Brzmi ciekawie. Do czego można stosować, używać tę pastę?  tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam


    Agata 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze