3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Owsianka


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Owsianka

  • 60 g płatków owsianych
  • 500 g wody
  • 1 banan
  • 20 g suszonej żurawiny
  • 1 szczypty soli
  • 100 g mleka
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Owsianka
  1. Do naczynia wrzucić banana i żurawinę. Rozdrobnić na 3s / obr. 7 Zgarnąć kopystkę rozdrobnione składniki na dno naczynia.

    Krok można pominąć jeśli chcemy mieć większe kawałki żurawiny. Wystarczy dodać żurawinę i banana podzielonego na 3-4 części. Rozdrobni się w dalszym kroku.
  2. Dodać pozostałe składniki.

    Gotować 8min./100 C / 2

    Podawać na ciepło
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można dodawać inne suszone owoce - np. morele lub śliwki


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszne połączenie! Słodkie mimo że bez dodatku...

    Zgłoszony przez MonikaSzwajkowska na września 26, 2017 at 08:15.

    Pyszne połączenie! Słodkie mimo że bez dodatku cukru. Porcja duża. Moje 3 córki nie dały rady tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze