3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jogurt naturalny


Wydrukuj:
4

Składniki

Jogurt naturalny

  • 1l mleka 3,2 % w temperaturze pokojowej
  • Bakterie startowe do jogurtu ABY
  • 6
    11h 0min
    Czas całkowity 11h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

    Jogurt naturalny
  1. 1. Do czystego i suchego naczynia miksujacego wlać mleko, dodać szczyptę bakterii probiotycznych ABY, podgrzewać 4 minuty/50 stopni / obroty 4.
    2. Podgrzane mleko z probiotykiem przelać do 8 słoików lub jednego większego.
    3. Owinąć kocem bezpośrednio po przygotowaniu, aby zatrzymać ciepło.
    4. Pozostawić zawinięte słoiki na 8-10 w temperaturze pokojowej.
    5. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
    6. Przechowywać w lodówce
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Bakterie startowe ABY można zastąpić 120g jogurtu 1,8% tłuszczu


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy