3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

beza szwajcarska


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

krem

  • 300 g masła, zmiksować 30 sek,/obr.5,a nastepnie założyć motylek i miksować 3 min./ obr3
  • 1 szczypty soli
  • 100 g białek
  • 200 g cukru, zmiksować 10 sek./obr.10
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    krem
  1. 1.przygotować cukier puder

    2. założyć motylek

    3. dodać białka i sól

    4. ubijać 6 min/60 stopni/ obr4

    5. wstawić naczynie miksujące do zimnej wody na 4 min.

    6. ubijać 10 min obr 3

    7. przełożyć do miski

    8. do naczynia miksującego założyć motylek i dodać miękkie mało i ucierać 4 min./obr 3

    9.włączyć na obr 3 i stopniowo dodawać ubitą mase z białek( ok 4- mi n ucierać )

    10.pozostawić ok 30 min w lodóce i można dekorować

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1.ubijamy bez miarki

2.czasem może się wydawać jakby masa sie zaczynała ścinać- trzeba ubijać dalej aż do prawidłowego połączenia

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy