3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki z szynką i serem


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Naleśniki z szynką i serem

  • 300 gramów wody
  • 300 gramów mleka
  • 300 gramów mąki przennej
  • 1 szczypty soli
  • 2 jajka

ciasto

  • 6
    25min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    ciasto na naleśniki
  1. do misy wkładamy masło 2 min/60 stopni/1 obr.
  2. dodajemy wodę, mleko, jajka, sól- mieszamy 30 sec/0 stopni/ 4,5 obr.
  3. ciasto musi 30 minut odpocząć, po tym czasie smażymy bez tłuszczu na patelni do naleśników na rumiany złoty kolor.
  4. na ciepłego naleśnika kładziemy plaster sera, plaster szynki, zawijamy i podsmażamy na patelni bez tłuszczu.
  5. podajemy na ciepło
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Brakuje informacji ile ma być masła...

    Zgłoszony przez edytka_33 na stycznia 2, 2017 at 07:49.

    Brakuje informacji ile ma być masła...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze