3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

mleko migdałowe


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

migdały, ksylitol lub cukier, woda

  • 5-6 czubate łyżki Migdałów
  • 2 płaskich łyżeczek ksylitolu lub cukru
  • 1 litra ciepłej przegotowanej wody
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    mleka migdałowego
  1. Migdały zalewamy wrzątkiem na 20-30 min. Obieramy ze skórki. Do naczyna miksującego wlewamy 0,5l przegotowanej wody, wsypujemy migdały i dodajemy ksylitol (cukier). Miksujemy 1min., obr. 10. Dolewamy kolejne 0,5 l wody i miksujemy 30sek., obr.9. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Mleko jest wskazane dla dzieci nie tolerujących białka zwirzęcego. Ma dużą zawartość wapnia. Mleka można nie słodzić. Jeżeli chcemy zapasteryzować nalezy po dolanu wody zagotować temp.100, 2min., obr. 2, a następnie ponownie zmiksować. 

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dziękuję za ten przepis

    Zgłoszony przez EwaMokka na stycznia 3, 2020 at 20:18.

    Dziękuję za ten przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam z daktylami,wyszło smaczne

    Zgłoszony przez Mac na stycznia 6, 2017 at 10:17.

    Zrobiłam z daktylami,wyszło smaczne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciężko obrać migdały bez

    Zgłoszony przez MikaJoKo na kwietnia 20, 2016 at 13:12.

    ciężko obrać migdały bez zalania wrzątkiem, ale szkoda niszczyć w ten sposób ich właściwiści. Lepiej namoczyć 12 h wcześniej i jak się nie dadzą obrać to zostawić z.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciekawiej smakuje z daktylami

    Zgłoszony przez MikaJoKo na kwietnia 20, 2016 at 13:01.

    ciekawiej smakuje z daktylami lub syropem daktylowym

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszło pyszne dziękuję za

    Zgłoszony przez Efcia na lutego 27, 2015 at 15:43.

    wyszło pyszne tmrc_emoticons.) dziękuję za przepis, dla ułątwienia uszyłam sobie "rękaw" do przecedzania bo z sitkami, gazą itp było za dużo zabawy 

    Efcia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zamiast ksylitolu zapewne

    Zgłoszony przez renatka1 na listopada 19, 2014 at 21:09.

    Zamiast ksylitolu zapewne mozna dodac miód. Ja spróbuje.  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja czytałam (już nie pamiętam

    Zgłoszony przez luizabla na grudnia 5, 2013 at 21:45.

    ja czytałam (już nie pamiętam gdzie), że ksylitol można podawać dzieciom po ukończeniu 3 lat. Zamiast ksylitolu można dać np syrop z agawy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dzisiaj takie mleko,

    Zgłoszony przez gagatek78 na listopada 23, 2012 at 17:06.

    Zrobiłam dzisiaj takie mleko, nie słodzone (bo staram się cukru jak najmniej używać), ale w wersji czekoladowej - jak już było całkiem gotowe, to odlałam połowę (żeby było na próbę) i wmiksowałam w to 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady. Moje dziecko stwierdziło, że pycha tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hej, świetny przepis.

    Zgłoszony przez syla_dm na października 3, 2012 at 11:28.

    Hej, świetny przepis. chciałabym go zrobic i mam kilka pytań - jak ciepła powinna być woda? Świeżo zagotowana? czy 2 łyżeczki słodzika i 2 łyżeczki cukru to będzie to samo? Chyba ze słodzikiem będzie bardzo słodkie, a nie chciałabym, żeby takie było. Dziękuję i pozdrawiam!

    Uśmiechnij się Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za przepis. Podałam go

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 24, 2012 at 20:33.

    Dzięki za przepis. Podałam go osobie potrzebującej. Może masz coś jeszcze w zanadrzu? Podziel się z nami. Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze