Składniki
5 słoik/słoiki/słoików
jabłka
- 1000 g jabłka obranego ze skórki
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Obrane jabłka (dowolna ilość), bez nasion rozdrabniamy ok. 5 sekund, obroty 6. Do słoika na dno wlewamy troszkę wody (1-2 łyżki) i wkładamy mus. Zakręcamy.
Litrowe słoje pasteryzujemy ok. 20-25 minut od momentu zagotowania. Można zrobić w mniejszych słoiczkach, dla dzieci, wtedy pasteryzujemy krócej, ok. 15 minut. Duże słoje sa idealne w zimie na szarlotkę, lub do ryżu z jabłkami.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Więcej przepisów na moim blogu, zapraszam! //poradnikmagdy.blogspot.com/
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz:)Super
Super
Spokojnie pół roku miałam w
Spokojnie pół roku miałam w piwnicy, jabłka są zapasteryzowane więc jak pokrywki są szczelne to nic się nie zepsuje. Tak samo jak musy dla dzieci np.z Gerbera, też są bez cukru.
Hej, ja tez juz robilam,
Hej, ja tez juz robilam, tylko zastanawiam sie jak dlugo taki muss moze postac bo jest bez dodatku cukru, a moja mama mowi ze powinien byc cukier bo inaczej szybko sie zepsuja.
Jakie ty masz doseiadczenia juz, robisz tak czesto?
pyszne
pyszne
Pyszne i szybkie !
Pyszne i szybkie !
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi