3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wegańska gorąca czekolada z daktyli (bez cukru)


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Wegańska gorąca czekolada z daktyli (bez cukru)

  • 500 g mleka roślinnego (można dać krowie)
  • 100 g suszonych daktyli bez pestek
  • 30 g naturalnego kakao
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki podgzrewamy - 15min/90°C/obr.2, a następnie blendujemy - 15s/obr.6.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Dla urozmaicenia smaku można dodać do czekolady rozgrzewajace przyprawy (np. cynamon, chilli lub kardamon), wiórki kokosowe albo ulubiony syrop smakowy/likier.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz