3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mango lassi (koktajl z mango)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

dojrzałe mango

  • 10 ziarenek kardamonu, opcjonalne
  • 2 łyżki brązowego cukru, opcjonalnie, może być jedna łyżka
  • 1 opakowania jogurtu naturalnego, ok 400g
  • 1 dojrzały banan
  • 2 płaskie łyżki miodu naturalnego
  • 1 dojrzałe mango
  • 2 pomarańcze, pokrojone w plasterki bez pestek
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Mango lassi
  1. Plasterki pomarańczy, brązowy cukier i ziarenka kardamonu miksujemy 20s obroty 10, następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 15 s, obroty 5-6. Podawać zaraz po przygotowaniu. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

proporcje owoców można dowolnie zmieniać w zależności od upodobań


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Najlepszy napoj! Podawny zawsze w restauracjach...

    Zgłoszony przez Malinka82 na grudnia 27, 2017 at 19:08.

    Najlepszy napoj! Podawny zawsze w restauracjach indyjskich Najprostszą droga to- zmiksowane mango z jogurtem nat odrobina cukru. Tyle! Ja dodaje lód, troszkę miody i cukru brązowego. Pycha, przepis powyżej to poezja smaku. Dzięki!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, pyszny Dodałam

    Zgłoszony przez Kruszynka_Z na października 14, 2016 at 20:13.

    Zrobiłam, pyszny tmrc_emoticons.) Dodałam mniej jogurtu i nie dodałam w ogóle kardamonu. Następym razem wyfiletuje pomarańcze - denerwujące takie "nitki" z tej białej skórki, której nie udało mi się całkiem ściągnąć. 

    Polecam. 

    [[wysiwyg_imageupload:2729:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka ☺egzotyczny smak

    Zgłoszony przez Astunia na kwietnia 20, 2016 at 19:59.

    Pychotka ☺egzotyczny smak

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis. Jutro

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 5, 2016 at 22:26.

    Ciekawy przepis. Jutro wyprubuje napewno 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super

    Zgłoszony przez Dorota1000 na kwietnia 4, 2016 at 18:18.

    Super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze