Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
dojrzałe mango
- 10 ziarenek kardamonu, opcjonalne
- 2 łyżki brązowego cukru, opcjonalnie, może być jedna łyżka
- 1 opakowania jogurtu naturalnego, ok 400g
- 1 dojrzały banan
- 2 płaskie łyżki miodu naturalnego
- 1 dojrzałe mango
- 2 pomarańcze, pokrojone w plasterki bez pestek
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Plasterki pomarańczy, brązowy cukier i ziarenka kardamonu miksujemy 20s obroty 10, następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 15 s, obroty 5-6. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Mango lassi
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
proporcje owoców można dowolnie zmieniać w zależności od upodobań
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNajlepszy napoj! Podawny zawsze w restauracjach...
Najlepszy napoj! Podawny zawsze w restauracjach indyjskich Najprostszą droga to- zmiksowane mango z jogurtem nat odrobina cukru. Tyle! Ja dodaje lód, troszkę miody i cukru brązowego. Pycha, przepis powyżej to poezja smaku. Dzięki!
Zrobiłam, pyszny Dodałam
Zrobiłam, pyszny Dodałam mniej jogurtu i nie dodałam w ogóle kardamonu. Następym razem wyfiletuje pomarańcze - denerwujące takie "nitki" z tej białej skórki, której nie udało mi się całkiem ściągnąć.
Polecam.
[[wysiwyg_imageupload:2729:]]
Pychotka ☺egzotyczny smak
Pychotka ☺egzotyczny smak
Ciekawy przepis. Jutro
Ciekawy przepis. Jutro wyprubuje napewno
Super
Super