3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Likier rumowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

LIKIER RUMOWY

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 3 żółtka
  • 1/2 l białego rumu
  • 6
    6min
    Czas całkowity 6min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    LIKIER RUMOWY
  1. 1. ZAŁOŻYĆ MOTYLEK. Do Blokada naczynia miksującego wlać mleko dokładnie zmiksować z żółtkami 5 min/obr. 4.

    2. Dodać rum i jeszcze raz zmieszać 1min/obr. 4.

    3. Przelać do butelek. Przechowywać w lodówce, a przed użyciem zawsze energicznie wstrząsnąć.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Warianty smakowe: czekoladowy, z miętą, itp.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A nie podgrzewa się likieru

    Zgłoszony przez Kawiarenka na stycznia 29, 2016 at 18:36.

    A nie podgrzewa się likieru tak jak w tych wszystkich innych jajecznych?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Napewno wyprubuję

    Zgłoszony przez agjan2 na sierpnia 12, 2015 at 17:22.

    Napewno wyprubuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proponuję 50-100g czekolady

    Zgłoszony przez Luberdowie na maja 15, 2015 at 14:39.

    Proponuję 50-100g czekolady (zależy od każdego; smak czekolady również - próbowałam z deserową).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ten brązowy na zdjęciu to

    Zgłoszony przez OLGIERD75 na maja 13, 2015 at 15:36.

    A ten brązowy na zdjęciu to czekoladowy?  Czy tak samo najpierw wrzucić czekoladę  i rozdrobnić no i ile ewewntualnie tej czekolady ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję

    Zgłoszony przez OLGIERD75 na maja 13, 2015 at 15:34.

    Dziękuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przed puntem pierwszym. Garść

    Zgłoszony przez Luberdowie na maja 13, 2015 at 14:21.

    Przed puntem pierwszym. Garść listków świeżej mięty (umytej i osuszonej) wrzucić przez otwór na wirujące noże i rozdrobnić (5-10s./obr.7). Zgarnąć kopystkę ze ścianek naczynia miskującego i czynność ewentualnie powtórzyć. Dalej postępować według przepisu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A poproszę o wariant z

    Zgłoszony przez OLGIERD75 na maja 12, 2015 at 15:33.

    A poproszę o wariant z miętą.  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze