Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
LIKEREK
- 25 kulek Rafaello
- 80 gramów cukru
- 1 łyżeczki cukru waniliowego wykonanego w TM
- 2 żółtka
- 200 ml śmietany 30%
- 200 ml wódki
- 230 ml mleka
5
Przygotowanie
kulki
cukier i cukier waniliowy
Razem mieszamy 10s, obroty 7
Następnie dodajemy
zółtka i śmietanę
Mieszamy 4min., 70 stopni, obroty 3
Na koniec dodajemy
wódkę i mleko
i ostanie mieszanie 4,5 min., 70 stopni, obroty 3
SMACZNEGO!!!!
LIKIEREK
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można użyć mniej cukru.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzjak przesłac przepis na termomiksa?????
jak przesłac przepis na termomiksa?????
Likier bardzo dobry. Dałam 50 g cukru 100 ml...
Likier bardzo dobry. Dałam 50 g cukru 100 ml śmietanki, 330 mleka i 250 ml wódki. Wyszedł idealny👍
Bardzo dobry likier....
Bardzo dobry likier.
Dałam o połowę mniej cukru i 20 kulek
beamk:zawsze można
beamk:zawsze można
Bardzo dobry, ale musiałam go przecedzić bo...
Bardzo dobry, ale musiałam go przecedzić bo przeszkadzały mi pływające wiórki. Dla mnie mógłby być jendak nieco mocejszy czy moge dodac już po wystudzeniu alkohol?
Wychodzi gesty ale ja daje na chwile pod ciepla...
Wychodzi gesty ale ja daje na chwile pod ciepla wode i wszystko wraca do normy, jest pycha!!!!
Właśnie robiłam w wczoraj i bardzo bardzo dobry...
Właśnie robiłam w wczoraj i bardzo bardzo dobry jestem zadowolona z tego przepisu
Bardzo dobry, słodki ( ja dałam tylko 23...
Bardzo dobry, słodki ( ja dałam tylko 23 kulki😜). Po schłodzeniu tak gesty, ze nie da się go nalewać.😧 Następnym razem rozcieńcze go alkoholem 😜
Pyszny😊tylko nie wiem czemu wychodzi mi...
Pyszny😊tylko nie wiem czemu wychodzi mi strasznie gesty i na drugi dzień nie idzie go wylać nawet z butelki🙊 co robię nie tak?🤔
Pyszny polecam. Trochę wiórki przeszkadzają,...
Pyszny polecam. Trochę wiórki przeszkadzają, ale przecedziłam i jest super.
Kateusia: To jest najlepsze raffaello jakie piłam...
Kateusia: To jest najlepsze raffaello jakie piłam POLECAM!!!
da88ga:Ja dałam 2%, im więcej %%% w likierze tym...
da88ga:Ja dałam 2%, im więcej %%% w likierze tym weselej
Zaraz jadę na zakupy i będę próbować,...
Zaraz jadę na zakupy i będę próbować, wygląda bardzo zachęcajaco
Może być mleko 1,5% ? Czy lepiej więcej %
Może być mleko 1,5% ? Czy lepiej więcej %
Dodaję do mojej kolekcji!!
Dodaję do mojej kolekcji!!
Przyznam, ze probowalam roznych likierow ale tewn...
Przyznam, ze probowalam roznych likierow ale tewn bije wszystkie na glowe jest wspanialy !!! Polecam wszystkim sprobowc posmakowal nawet mezowi, ktory w ogole nie przepada za likierami
Likier przepyszny, wiórki w ogóle...
Likier przepyszny, wiórki w ogóle nie przeszkadzają, likier jest obłędny!!!
Przecedź przez gazę, albo drobne sitko. Trochę...
Przecedź przez gazę, albo drobne sitko. Trochę to potrwa, bo likier gęsty i do tego wiórki blokują trochę przelewanie, ale wtedy mniej ich będzie w likierze
Jeśli ktoś nie lubi wiórków,...
Jeśli ktoś nie lubi wiórków, które pływają w likierze, to polecam przecedzenie przez drobne sitko (lub gazę). Trochę to potrwa, bo płyn gęsty i wiórki blokują jego przepływ, ale w efekcie pozostaje prawie sam płyn
Pycha, pycha, pycha!!!!!!!!!!! Uwielbiam kokosy i...
Pycha, pycha, pycha!!!!!!!!!!! Uwielbiam kokosy i uwielbiam ten liker! W jeden wieczór poszła cała bytelka. Czuć wiórki ale dla mnie to żadne problem bo uwielbiam kokos. Trafaia na listę ulubionych i juz mam zamówienie od koleżanek na ten likier. Dzięki.
Niebo w gębie!!!!!!
Niebo w gębie!!!!!!
U mnie najdłużej wytrzymał
U mnie najdłużej wytrzymał tydzień. Przechowuje go w lodówce
Ja używam zwykłe mleko 2%
Ja używam zwykłe mleko 2%
Niestety, smak nawet dobry,
Niestety, smak nawet dobry, ale wyczuwalne wiórki psują cały efekt. Próbowałam 2 razy zemlec po 40 sek 10 obrotów i niestety mam wrażenie że jem kaszę manna
Niestety, smak nawet dobry,
Niestety, smak nawet dobry, ale wyczuwalne wiórki psują cały efekt. Próbowałam 2 razy zemlec po 40 sek 10 obrotów i niestety mam wrażenie że jem kaszę manna
Zrobiłam i jest pyszny, tylko
Zrobiłam i jest pyszny, tylko zastanawiam się jak długo można go przechowywac?, Bardzo prosze o odp.
Jakie ma byc mleko 3,2 czy
Jakie ma byc mleko 3,2 czy skondensowane??Czekam na odpowiedz
Pyszny likier już zapisany w
Pyszny likier już zapisany w mojej kolekci.
Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.
Nie znam nikogo komu ten
Nie znam nikogo komu ten likier nie smakuje
Pychota! Nie mozna się
Pychota! Nie mozna się oderwać Polecam!
Już w mojej
Już w mojej kolekcji!
Zdecydowanie godny polecenia Pyszny !
Pod koniec zmiksowałam go aby był bardziej gładszy
Bardzo pyszny, polecam:)
Bardzo pyszny, polecam
pycha
pycha
Zrobiony. Bardzo dobry.
Zrobiony. Bardzo dobry. Właśnie się studzi. Ja na koniec miksowałam jeszcze pływające w likierze wiórki kokosowe, żeby uzyskać bardziej aksamitną i jednolitą konsystencję (40s/obr.10)
Dzisiaj zrobiony likierek.
Dzisiaj zrobiony likierek. Pycha. Polecam.
Zrobiłam na prezent!
Zrobiłam na prezent! Rewelacyjny!!!
Pycha
Pycha
Zrobię ale zamiast Rafaello
Zrobię ale zamiast Rafaello dodam wiórki kokosowe i płatki migdałowe zmielę i dodam całą resztę z przepisu
Czy można dodać spirytus z
Czy można dodać spirytus z wódką?W jakich proporcjach,ktoś może robił?z góry dzięki za podpowiedzi
Witam jakie mleko
Witam jakie mleko skondensowane czy 3,2% bo chce zrobic
Zdecydowanie NAJLEPSZY likier
Zdecydowanie NAJLEPSZY likier jaki można samodzielnie zrobić ☺ polecam każdemu !!! Odpowiednio zapakowany będzie też doskonałym prezentem
Chyba coś zrobiłeś nie tak,
Chyba coś zrobiłeś nie tak, bo likier wychodzi aż za gesty
Bardzo nieudany likier, jest
Bardzo nieudany likier, jest rzadki, czuć mleko, nie ma konkretnego smaku. Uwielbiam Rafello i myślałem, że dorówna temu z Kukułek czy Krówek, ale niestety nie warto go robić.
Likier jest gęsty
Likier jest gęsty
Jaką konsystencję ma likier?
Jaką konsystencję ma likier? bo ja uwielbiam takie gęste a wydaje mi się że ten będzie należał do rzadkich, dlatego zastanwiam się nad dodaniem żółtek.. Bardzo proszę o odpowiedź
Polecam ten likier jest
Polecam ten likier jest przepyszny mniam
ożesz - PYSZNY!!! delikatny,
ożesz - PYSZNY!!!
delikatny, słodki, kobiecy - spróbowałam jeszcze ciepły więcej nie próbuję, bo zrobiłam go na prezent - myślę, że to świetny pomysł. Ładna buteleczka i likier... mam koleżankę, która uwielbia rafaello - zostanie obdarowana
a likier po prostu genialny!
wyśmienity doskonały
wyśmienity doskonały POLECAM !!!
Cieszę się, że sprawiłam
Cieszę się, że sprawiłam komuś choć odrobinkę przyjemności
Dzisiaj bedzie na wieczor
Dzisiaj bedzie na wieczor dziekuje za wspanialy przepis