Tu jesteś:
4
Składniki
1 litr/litra/litry/litrów
Kompot z rabarbaru
- 300 g rabarbar
- 1 litra woda
- 4 łyżeczki cukier brązowy
- 1 łyżeczki sok z limonki/cytryny
-
6
12min
Czas całkowity 12minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Cukier wsypać do TM i podgrzewać 4min/Varoma/mieszanie (obroty wsteczne)
- Rabarbar umyć i pokroić na 1cm kawałki. Dodać do cukru w TM, podgrzewać 4min/120st/mieszanie (obroty wsteczne)
- Dodać wodę, gotować 4min/98st/mieszanie (obroty wsteczne)
- Przecedzić kompot i przelać do butelki. Podawać na ciepło lub schłodzony
Kompot
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Dosłodzić lub rozcieńczyć do smaku
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzLubię kompot z rabarbaru. Zrobiłam według...
Lubię kompot z rabarbaru. Zrobiłam według przepisu. Ja więcej dodalam cukru i wiecej rabarbaru by był bardziej intensywny smak.
Mniam...i już w mojej kolekcji
Mniam...i już w mojej kolekcji