Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
Kawa mrożona z likierem jajecznym
- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 75 gramów cukru
- 20 gramów likieru jajecznego
- 200 gramów kostek lodu
- 500 gramów mleka
-
6
1min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Cukier i kawę sproszkować 12sek./obr.10. Dodać kostki lodu i rozkruszyć 17sek./obr.10. Zgarnąć kopystką na dno naczynia. Dodać mleko (najlepiej dobrze schłodzone), likier, wymieszać 10sek./obr.7
Kawa przepyszna - przepis znaleziony u marynawkuchni.wordpress.com
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz