Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
- 500 g kapusty kiszonej, bez zalewy
- 500 g wody
- 100 g marchewki, obranej
- 50 g pietruszki, obranej
- 120 g cebuli
- 40 g oleju
- 50 g masła
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- Ciasto:
- 550 g mąki pszennej
- 30 g oleju
- 300 g wody, ciepłej
- 100 g grzybów, suszonych, (np.: borowiki, podgrzybki)
- Farsz:
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Relleno:
1. Verter los champiñones con agua (preferiblemente el día anterior), reservar en remojo.
2. Coloque el repollo en el recipiente para mezclar y agregue el agua. Coloque los champiñones, las zanahorias y el perejil en el Varoma, ponga en el vaso y cocine 30 min / Varoma / velocidad. 1, colar la col cocida por Varoma.
3. Coloque en el vaso la cebolla y el aceite y pique 3 seg/vel. 5 , luego guiso 3 min / Varoma / velocidad .
4. Añada los champiñones, las verduras, la col, la mantequilla, la sal y la pimienta y trocee 15 seg/vel. 4 , luego cocine a fuego lento, revolviendo de vez en cuando con una espátula, 5 min / Varoma / / velocidad 2 . Sazone al gusto con pimienta y sal y deje enfriar.
Torta:
5. Poner todos los ingredientes de la masa en el vaso de la batidora y amasar durante 1 minuto / / .
6. Sobre la tabla enharinada, estirar la masa finamente, cortar círculos con un vaso, poner el relleno en el centro de cada uno, formar las albóndigas.
7. Hervir en agua hirviendo con sal hasta que las albóndigas salgan a la superficie del agua.
Información:
El repollo demasiado agrio debe enjuagarse con agua antes de cocinarlo.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzEwa Wysocz napisał:...
Ewa Wysocz:...
Ewa Wysocz:
Niestety, tym tłumaczeniem bardzo utrudnia pani prace dla reszty użytkowników. Można przecież zapisać swoją, przetłumaczoną wersje. Nie rozumiem, po co robic to na oryginale.
Bardzo wszystkich przepraszm ale musiałam...
Bardzo wszystkich przepraszm ale musiałam zapisać tłumaszenie, ponieważ ułatwi mi to pracę , szczególnie przed świętami.
Przygotowanie Farsz:
1. Grzyby zalać wodą (najlepiej dzień wcześniej), odstawić do namoczenia.
2. Włóż kapustę do naczynia miksującego i dodaj wodę. Pieczarki, marchewkę i pietruszkę włożyć do przystawki Varoma, włożyć do naczynia miksującego i gotować 30 min/Varoma/obr. 1,
Odcedź kapustę ugotowaną na Varomie.
3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i olej, rozdrobnić 3 s/obr. 5, następnie gotować 3 min/Varoma/obr.
4. Dodać pieczarki, warzywa, kapustę, masło, sól i pieprz, rozdrobnić 15 s/obr. 4, następnie gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając szpatułką, 5 min / Varoma / / obr. 2 . Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i odstawiamy do ostygnięcia.
Ciasto: 5. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w blenderze i wyrabiać przez 1 minutę / / . 6. Na oprószonej mąką stolnicy cienko rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółka, na środek każdego nakładać nadzienie, formować pierożka. 7. Gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną na powierzchnię wody.
Informacja: Zbyt kwaśną kapustę należy przed gotowaniem przepłukać w wodzie.
Kiedyś wykonanie było po polsku ,nie rozumiem po...
Kiedyś wykonanie było po polsku ,nie rozumiem po co ktoś to zmieniał. Pierogi są super,ale z tym opisem teraz to jakaś porażka
Dlaczego wykonanie jest po hiszpańsku? Wujek...
Dlaczego wykonanie jest po hiszpańsku? Wujek Google sobie poradzi tylko po co ten bałagan?
Ciasto - Pierwsza Klasa! Zrobiłam na Wigilię....
Ciasto - Pierwsza Klasa! Zrobiłam na Wigilię. Rozpływa się w ustach. Delikatne. Takie, jak powinno być. Podeszłam początkowo sceptycznie (gotuję od wielu lat i mam swoje "pewniaki"), ale w końcu brak czasu no i zakup nowego TM ( ) skłoniło mnie do zaryzykowania. Och, nawet nie wiesz, jak Ci jestem wdzięczna za ten przepis!!!
mega pyszne 😋
mega pyszne 😋
Pierogi przepyszne. Robilam w tamtym roku i teraz...
Pierogi przepyszne. Robilam w tamtym roku i teraz robie wiecej. Zmieniam tylko skladniki na farsz. Jest w nim tylko kapusta grzyby i podsmazona cebulka. Kapuste i grzyby po wystygnieciu mieszam w termo dodajac do smaku pieprz i sol. Mieszam skladniki osobno po ok. 13 sek obr4, 5. Potem lacze oba skladniki i dodaje podsmazona cebulke. Bajka A najlepzza opinia to ze byly lepsze od tesciowej. A musze powiedziec ze robi przepyszne 😁
Doskonały przepis, bardzo dziękuję. Piergi...
Doskonały przepis, bardzo dziękuję. Piergi genialne
Pozdrawiam,-
Ela
Wspaniały przepis, moje pierwsze pierogi z...
Wspaniały przepis, moje pierwsze pierogi z kapustą i grzybami wyszły przepyszne. Farsz idealny, ciasto mięciutkie, elastyczne. "Kradnę" do moich kolekcji Dziękuję
amelia2011:ja dopiero bede robic te pierogi ale...
amelia2011:ja dopiero bede robic te pierogi ale apropo mrozenia to ja mroze surowe😃
Bardzo dobre pierogi! Dorobiłam jeszcze 1/3...
Bardzo dobre pierogi! Dorobiłam jeszcze 1/3 ciasta,gdyż zostało mi farszu.👍👍👍
Ile pierogow wyjdzie z tego przepisu?...
Ile pierogow wyjdzie z tego przepisu?
Czy pierogi trzeba odrazu jesc czy mozna je zrobic dzien wczesniej? jak je przechowywac aby sie nie posklejaly i jesli mrozic to jak ;D dziekuje
Pyszny farsz, szybko i łatwo się robi. Dodałam...
Pyszny farsz, szybko i łatwo się robi. Dodałam jeszcze świeżych grzybów bo musiałam zużyć, wcześniej je obgotowalam, posiekalam, podsmażyłam z cebulką na patelni i dodałam do farszu. Dobrze, ze ciasto bez jajka, takie też robię i takie jest najlepsze
Czy zamiast suszonych grzybów mozna Dax świeże?...
Czy zamiast suszonych grzybów mozna Dax świeże? Jak tak to w jakiej ilości?
Bardzo bardzo bardzo dobre Pierogowy mój debiut,...
Bardzo bardzo bardzo dobre Pierogowy mój debiut, i to jaki! Mistrzostwo świata
Kochani, ile wychodzi pierogow z tego przepisu?...
Kochani, ile wychodzi pierogow z tego przepisu? Pozdrawiam
Te pierogi to mistrzostwo swiata!!!Bardzo dobry...
Te pierogi to mistrzostwo swiata!!!Bardzo dobry przepis.
niebo w gębie! mąż zwariował, przepyszne!!!!....
niebo w gębie! mąż zwariował, przepyszne!!!!. mi na tą porcję farszu musiałam dorobić 1/2 porcji ciasta. wyszło około 100 pierogów.
Moje pierwszy samodzielne pierogi . Wyszły super
Moje pierwszy samodzielne pierogi . Wyszły super
Przepis rewelacyjny! Farsz wyśmienity i to...
Przepis rewelacyjny! Farsz wyśmienity i to ciasto.....palce lizać!
Pyszne
Pyszne
PYSZNE PYSZNE
PYSZNE PYSZNE
Dziękuje Mixi Pierogi wyszły
Dziękuje Mixi Pierogi wyszły przepyszne...mniam, mniam ja jeszcze do kapusty dodałam 250gr mięsa od łopatki / tak robiła moja babcia, mówiła, że to specjalnie dla dziadka, trochę tłuszczyku nie zaszkodzi / pozdrawiam
Cuuudoooooooooooo!!!
Cuuudoooooooooooo!!!
Moje pierwsze pierogi z
Moje pierwsze pierogi z kapustą i z grzybami. Były pyszne, jak u mamy
Popełniłam i ja te pierogi.
Popełniłam i ja te pierogi. Ciasto - marzenie! Wręcz wspaniałe: elastyczne i smaczne. Nieco rozczarował mnie farsz: robiłam ściśle wg przepisu i niestety smak nieco popsuła pietruszka, której nie zwykłam dodawać do farszu na pierogi. Ale o gustach się nie dyskutuje Kolejnym razem po prostu pominę ten składnik.
zrobiłam na Wigilie i wyszły
zrobiłam na Wigilie i wyszły idealne polecam
Pierogi pierwsza klasa.
Pierogi pierwsza klasa.
Farsz pyszny Dziękuję za
Farsz pyszny Dziękuję za genialny przepis
Mój debiut pierogowy, 109
Mój debiut pierogowy, 109 szt. aż brakło farszu i na szybko zmieliłem kurczaka gyros co był w lodówce Wyszły przepyszne, tak jak lubię, cieniutkie i delikatne ciasto, wyrazisty farsz. Brawo Ja
Pyszne! Polecam przepis.
Pyszne! Polecam przepis. Musiałam jeszcze przez chwilkę wyrabiać ciasto ręcznie, ale dosłownie zajęło mi to kilka sekund. Ciasto delikatne, elastyczne. Przyjemność lepienia, a smak pierogów rewelacyjny. Z przepisu wyszło mi 75 sztuk (wycinałam kółka o średnicy ok 5cm). Dziękuję i życzę smacznego!!!
bardzo dobry farsz i bardzo
bardzo dobry farsz i bardzo plastyczne ciasto zrobiłam 90 pierogów i 90 uszek polecam
Superaśny przepis. Pierogi
Superaśny przepis. Pierogi już czekają na wigilię, a ja czekam na nie.
Farsz jest Obłędny.
Farsz jest Obłędny.
lepiej 2 razy - jak robiłam
lepiej 2 razy - jak robiłam kiedyś z podójnej porcji ruskie to nie daje rady
Ja lada moment będę próbować
Ja lada moment będę próbować
zrobiłam i wyszły pyszne
zrobiłam i wyszły pyszne
Super pierwsza klasa
Super pierwsza klasa
Mam pytanie, czy można zrobić
Mam pytanie, czy można zrobić bez pietruszki i marchewki i czy wyjdą wtedy równie udane? Będę wdzieczna za odpowiedź.
Jeśli chce zrobić z podwójnej
Jeśli chce zrobić z podwójnej porcji, to lepiej żebym dwukrotnie wrzuciła ciasto do naczynia miksującego i wyrobiła oddzielnie czy mogę wsypac 1100g mąki 600g wody i 60g oleju? Obawiam się, że dobrze się wtedy nie wyrobi. Podobnie jest jak wyrabiam ciasto na chleb to z 1kg jest bardzo ciężko. Jak Wy sądzicie? Może ktoś z Was już w ten sposób próbował i podzieli się spostrzeżeniem ?
Mój Bimby już w drodze do
Mój Bimby już w drodze do mnie, więc już niedługo wypróbuję!
pierogi
pierogi rewelacyjne,delikatne, farsz boski,jak dla mnie za dużo ciasta więc następnym razem zrobie jeszcze ruskie,POLECAM.
pyszne pierogi.polecam
pyszne pierogi.polecam
W weekend mam amitny plan
W weekend mam amitny plan zrobić pierożki na świeta i zamrozić skoro tak zachwalcie
Haniu, czy 35 sztu wyszło Ci
Haniu, czy 35 sztu wyszło Ci z tych proporcji składników? andziaa napisała, że wyszło jej 90 to duży rozrzut. U mnie są fani pierogów, więc bedę musiała zwiększyć proporcje.
Dziękuję i czekam dalej z
Dziękuję i czekam dalej z niecerpliwością na mojego pomocnika
Ja przepisu na ciasto
Ja przepisu na ciasto pierogowe używam często i zawsze mi wychodzi 35 a kapustę można gotować na 1lub"Mieszanie" bo i tak ją mielisz
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
mi wyszło 90
mi wyszło 90
Ciasto cieniutkie, farsz
Ciasto cieniutkie, farsz obłędny. Nigdy lepszych domowych nie jadłam!!! Polecam