3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Surówka z czerwonej/modrej kapusty.


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Surówka

  • 1/4 pęczka zielonej pietruszki
  • 3 łyżek cukru
  • 3/4 łyżeczki kwasku cyrtynowego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 3 łyżki majonezu
  • 0,5 litra wody
  • 500 gramów czerwonej kapusty
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Przygotowanie surówki
  1. Z kapusty wyciąć głąb i usunąć wierzchnie liście. Pociąć na większe kawałki i umieścić w Blokada naczynia miksującego szatkujemy 6s obroty 5. Zalewamy wodą i parzymy 5 min temp 80 st. odcedzamy na sitku i czekamy aż wystygnie. Po ostygnięciu umieszczamy kapustę w Blokada naczynia miksującego dodajemy pozostałe składniki i mieszamy 3s obroty 3Obroty wsteczne. Sprawdzamy smak ewentualnie doprawiamy według własnych upodobań

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Najlepiej surowkę przygotować dzień wcześniej.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Świetny pomysł, żeby sparzyć kapustę. Ja...

    Zgłoszony przez ewaada na stycznia 31, 2019 at 16:25.

    Świetny pomysł, żeby sparzyć kapustę. Ja dodałam jeszcze kawałek jabłka i cebulkę szalotkę, a zamiast kwasku - sok z cytryny i ocet. Surówka wyszła pyszna.

    ewaada

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie parzyłam, tylko posoliłam i ugniotłam. I...

    Zgłoszony przez olika na listopada 4, 2017 at 14:14.

    Nie parzyłam, tylko posoliłam i ugniotłam. I dodałam łyżeczkę musztardy stołowej. Pycha tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra...

    Zgłoszony przez Ralf na grudnia 18, 2016 at 13:00.

    Bardzo dobra

    Pozdrawiam!Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam! Pycha , ja ominęłam

    Zgłoszony przez Coolanullle na kwietnia 3, 2015 at 14:55.

    Polecam!

    Pycha tmrc_emoticons.), ja ominęłam cukier. 

    Ania

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbuję napewno

    Zgłoszony przez Monia Trębacz na listopada 30, 2014 at 21:38.

    Wypróbuję napewno tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie 10 minut temu

    Zgłoszony przez gufo na listopada 30, 2014 at 11:23.

    Właśnie 10 minut temu zrobiłam swoją tradycyjną surówkę z modrej, ta wygląda zachęcająco i z pewnością wypróbuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze