3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

frużelina żurawinowa


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

skład

  • 500 g żurawiny suszonej,90g cukru,370g wody,cukier waniliowy,1/2 łyżeczki imbiru,łyżeczka soku z cytryny
  • 50G zimnej wody,4 łyżeczki pełne mąki ziemniaczanej
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. żurawinkę opłukać wrzućić do naczynia,zasypać cukrem,zalać wodą wsypać cukier waniliowy,imbir i zagotować do miękkości żurawiny 50min/Obroty wsteczne/1/varoma,po 30 minutach zmienić na 100st.przy gotowaniu można nałożyc miareczkę uchyloną

    w 50ml wody wymieszać mąkę,wlać 5 minut przed koncem gotowania wlać roztwór,mieszajac ciągle az zrobi sie jednolity sos

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

koniec gotowania mozna poznać po tym jak wyjdą babelki powietrza


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Napewno jest pyszna jadłam

    Zgłoszony przez magi1 na listopada 8, 2013 at 18:27.

    Napewno jest pyszna tmrc_emoticons.D jadłam kiedyś mięso z frużeliną morelową i było pyszne tmrc_emoticons.D do wypróbowania tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis fajny, kiedyś robiłam

    Zgłoszony przez ElaK na listopada 8, 2013 at 06:59.

    Przepis fajny, kiedyś robiłam podobną ale ze świeżych truskawek  tmrc_emoticons.)  I wtedy nie wiedziałam, że to frużelina  tmrc_emoticons.D  Tylko popraw w składnikach frużelinę na żurawinę  tmrc_emoticons.;)  A te 4 łyżeczki pełne to ile jest gram?

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze