3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bardzo szybkie bagietki


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

bagietki

  • 500 g mąki pszennej, takiej jakiej zwyczajowo używasz w moim przypadku tortowa 450
  • 25 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 250 g ciepłej wody
  • mak lub ziarna do posypania
  • 1 surowe rozbełtane jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 40 g oleju
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    bagietka
  1. Wszystkie składniki oprócz jajka i ziaren(maku) włóż do Blokada naczynia miksującego i wyrób 2minCiasto.

    Wyłoż do miski na 15-30min do wyrośnięcia.

    Podziel ciasto na 4 części i ułóż na blaszce do bagietek i zastaw na 15 min do wyrośnięcia (czas nagrzania piekarnika)

    w tym czasie włącz piekarnik na 210*C .

    Bagietki przed wsunięciem do piekarnika posmaruj jajkiem i posyp makiem lub ziarnem.

    Na blachę ,która jest na wyposażeniu kuchni nalej wody i wstaw na najniższy poziom a siatkę z bagietkami na środkowy i piecz 20min w systemie 15min góra - dół a 5 min termoobieg to będą wypieczone

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ja swoje blaszki do bagietek kupiłam w Biedronce na wagę i całkiem nieźle się sprawiły koszt to około 20zł za dwie sztuki

[[wysiwyg_imageupload:2164:]]

Przepis zaczerpnięty z thermoprzepisy.pl . Jednak zmodyfikowany dla mojego podniebienia

 

 

 

Ten przepis można wykorzystać do bułek .Wychodzi ich około 15szt.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wyszło super dziękuję

    Zgłoszony przez UlaR1 na marca 1, 2023 at 08:15.

    Wyszło super dziękuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobilam z tego przepisu bulki. Najlepsze jakie do...

    Zgłoszony przez Annakmalkus na stycznia 14, 2021 at 15:47.

    zrobilam z tego przepisu bulki. Najlepsze jakie do tej pory robilam a wyprobowalam duzo przepisow

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • askaja8:bardzo mi miło. Polecam inne moje...

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 25, 2020 at 08:51.

    askaja8:bardzo mi miło. Polecam inne moje przepisy

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjny przepis,bagietki świeże jeszcze na...

    Zgłoszony przez askaja8 na kwietnia 24, 2020 at 19:34.

    Rewelacyjny przepis,bagietki świeże jeszcze na drugi dzień,ponacinałam bułki i włożyłam masełko czosnkowe,ponownie włożyłam do piekarnika na chwilkę,aby się rozpuściło....pyyycha🙂

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobilam w formie bułeczek. Bardzo mi smakują i...

    Zgłoszony przez kana333 na października 3, 2018 at 17:42.

    Zrobilam w formie bułeczek. Bardzo mi smakują i z dotychczasowych przepisow najdlużej utrzymują świeżość. Dziękuję za przepis. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis !!! Najlepszy do tej pory!

    Zgłoszony przez Karolaska198i6 na września 19, 2018 at 08:55.

    Super przepis !!! Najlepszy do tej pory!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bagietki bardzo smaczne! A dzisiaj zrobię...

    Zgłoszony przez milford na kwietnia 22, 2018 at 06:29.

    Bagietki bardzo smaczne! A dzisiaj zrobię bułeczki😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę że zasmakowało

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 25, 2018 at 19:39.

    Bardzo się cieszę że zasmakowało

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wspaniały przepis, rewelacyjne

    Zgłoszony przez Kasia024 na marca 25, 2018 at 12:40.

    wspaniały przepis, rewelacyjne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo mnie cieszy ,że zasmakowało

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lutego 20, 2018 at 07:33.

    Bardzo mnie cieszy ,że zasmakowało

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniałe, delikatne w środku i chrupiące na...

    Zgłoszony przez za sałatą na lutego 19, 2018 at 20:27.

    Wspaniałe, delikatne w środku i chrupiące na zewnątrz. Polecam Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To bardzo miła wiadomość 😉

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lutego 3, 2018 at 15:34.

    To bardzo miła wiadomość 😉Tongue

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje ulubione!!! Robię z nich bułeczki, są...

    Zgłoszony przez Beti Tm na lutego 3, 2018 at 10:08.

    Moje ulubione!!! Robię z nich bułeczki, są super wilgotne, miękkie i długo świeże tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo mi mio e trafiam Wam w gust

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 21, 2017 at 20:20.

    Bardzo mi miło że trafiłam Wam w gustCooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bagietki bardzo dobre Zrobiam p na p z mki zwykej...

    Zgłoszony przez oska1990 na czerwca 21, 2017 at 20:08.

    Bagietki bardzo dobre. Zrobiłam pół na pół z mąki zwykłej i orkiszowej. Długo pozostaja swieze. polecam !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha

    Zgłoszony przez Langusta na maja 3, 2017 at 18:29.

    pycha.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszy bardzo smaczne bagietki Uyam mki typ 450 i...

    Zgłoszony przez Langusta na maja 3, 2017 at 18:26.

    Wyszły bardzo smaczne bagietki. Użyłam mąki typ 450 i dałam 50ml wody więcej. Wcześniej ciasto wyglądało na zbyt "suche". Być może ma to związek z chłonnością mąki. Tak czy siak pieczywko pierwsza klasa.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis - zmieniłam tylko mąkę...

    Zgłoszony przez mirka85r na listopada 25, 2016 at 16:55.

    Bardzo dobry przepis - zmieniłam tylko mąkę pszenną na pszenną pełnoziarnistą 100g i pszenną tortową 400g

    Super mięciutkie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a czy ktos robil z suchych drozdzy?

    Zgłoszony przez dixilayla na listopada 18, 2016 at 17:45.

    a czy ktos robil z suchych drozdzy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • aż chce się jeść

    Zgłoszony przez majaam na listopada 11, 2016 at 13:31.

    aż chce się jeść

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne, łatwe i szybkie w wykonaniu....

    Zgłoszony przez malami-80 na listopada 7, 2016 at 09:40.

    Bardzo smaczne, łatwe i szybkie w wykonaniu. Będą gościły u nas jeszcze nie raz.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piekne i pyszne wlasnie wyszly z piekarnika, mam...

    Zgłoszony przez Keloisa na października 24, 2016 at 23:26.

    Piekne i pyszne tmrc_emoticons.) wlasnie wyszly z piekarnika, mam nadzieje, ze jutro rano beda takie same tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dobre

    Zgłoszony przez edytka_33 na września 30, 2016 at 18:34.

    dobre

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za miłe słowa

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 3, 2016 at 19:13.

    Dziękuję za miłe słowa nieśmiało o gwiazdki poprszę

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne. Polecam ja i

    Zgłoszony przez barbarabed na kwietnia 3, 2016 at 12:43.

    Bardzo smaczne. Polecam ja i moi bliscy.☺

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super że smakowały

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na grudnia 3, 2015 at 20:29.

    Super że smakowały

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre, szybko się

    Zgłoszony przez mamoska na grudnia 3, 2015 at 19:59.

    Bardzo dobre, szybko się robi, wilgotne i na drugi dzień smakują tak samo. Na pewno bede je robić czesciej

    mamoska

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę sie że smakowało

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na sierpnia 24, 2015 at 10:19.

    Cieszę sie że smakowało tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja podzieliłam przepis na

    Zgłoszony przez m.sowa na sierpnia 24, 2015 at 06:20.

    Ja podzieliłam przepis na pół, bagietki wyszły pyszne! tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • U mnie bułki pieczone z tego

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 4, 2015 at 06:30.

    U mnie bułki pieczone z tego przepisu po trzech dniach jeszcze zachowują świeżość Big Smile a bagietki nigdy nie doleżą

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś jeszcze jedlismy te

    Zgłoszony przez Frażka na maja 3, 2015 at 20:12.

    Dziś jeszcze jedlismy te bagietki i na drugi dzień były również bardzo dobre.

    Grażka


    Życie jest lekkie, łatwe i przyjemne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażko dziękuję za 5* i

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 2, 2015 at 17:56.

    Grażko dziękuję za 5* i baaaardzo się cieszę ,że zasmakowałaś  tmrc_emoticons.p w moich przepisach Cooking 7

     

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu z przyjemnością daję 5

    Zgłoszony przez Frażka na maja 2, 2015 at 16:10.

    Haniu z przyjemnością daję 5 gwiazdek. Bagietki naprawdę pysznę, myslę ze nie jeden raz zagoszczą w mojej kuchni. Zrobiłam z połowy porcji. Polecam

    Cooking 7

    Grażka


    Życie jest lekkie, łatwe i przyjemne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z tego przepisu spokojnie

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 9, 2015 at 08:11.

    Z tego przepisu spokojnie wychodzi 15bułek a mają w sobie mniej drożdży .Polecam tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę ,że

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na grudnia 2, 2014 at 17:29.

    Bardzo się cieszę ,że smakowało i nie śmialo o gwiazdki poproszę Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bagietki upiekłam jako

    Zgłoszony przez Maliniak na grudnia 2, 2014 at 16:48.

    Bagietki upiekłam jako dodatek do kurczaka duszonego z czerwoną papryką. I nawet nie wiem które lepsze, bo tak szybko wszystko zniknęło  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest mi bardzooo miło i życzę

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 22, 2014 at 12:14.

    Jest mi bardzooo miło i życzę smacznego Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bagietki pyszne  super

    Zgłoszony przez agakk na października 22, 2014 at 10:21.

    Bagietki pyszne  super przepis piekę je codziennie pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę  że

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na września 7, 2014 at 17:18.

    Bardzo się cieszę  że smakowało Big Smile Jak można poprosić o gwiazdki to poproszę

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bagietki bardzo dobre

    Zgłoszony przez wiola77712 na września 7, 2014 at 12:55.

    bagietki bardzo dobre tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja wróciłam w piątek

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na sierpnia 25, 2014 at 19:50.

    Ja wróciłam w piątek wieczorem z nad morza i oczywiście na szybko bagietki tmrc_emoticons.p   Pycha tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodaję do wypróbowania

    Zgłoszony przez wiola77712 na sierpnia 25, 2014 at 18:15.

    dodaję do wypróbowania przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 25, 2014 at 09:56.

    Love Pychotka Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się że smakowało

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na sierpnia 25, 2014 at 04:33.

    Cieszę się że smakowało tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bagietki pyszne:) Zrobiłam z

    Zgłoszony przez iwonka_sz na lipca 19, 2014 at 15:31.

    Bagietki pysznetmrc_emoticons.) Zrobiłam z połowy porcji ( 2 sztuki- bo udało mi się kupic ostatnią blaszkę w Biedronce), przy okazji upiekłam super chlebek na 3 godzinnym zakwasie. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I ja wypròbuje, Haniu

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 6, 2014 at 21:10.

    I ja wypròbuje, Haniu Big Smile  Z mala ilscia drozdzy, jak zwykle. Foremek nie dostalam juz, niestety tmrc_emoticons.(  Zadzwonilam do mamy, ale juz bylo po wszystkim.... Nie zostalo nic... Mama mòwila, ze pojawily sie ok. 20-go i poszly jak swieze buleczki... Trudno, moze jeszcze sie trafi kiedy okazja tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No właśnie dlatego je piekłam

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 30, 2014 at 18:56.

    No właśnie dlatego je piekłam tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oooo jakie fajne foremki:) aż

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 30, 2014 at 17:45.

    Oooo jakie fajne foremkitmrc_emoticons.) aż chce się piec w takichtmrc_emoticons.) Dodaję do wypróbowania.

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja nie korzystałam z tej

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 30, 2014 at 07:45.

    Ja nie korzystałam z tej książki a i tak staram sie żeby w moich przepisach było jak najmniej drożdży i dlatego zmniejszam je zawsze metodą drobnych kroczków. Big Smile  Życzę miłego dnia Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest w książce "

    Zgłoszony przez Agn. na czerwca 30, 2014 at 07:15.

    Przepis jest w książce " Radość Gotowania" na str.252 i tam widnieje pod nazwą "Bułki pszenne". Zmniejszona jest tu tylko o połowę ilość drożdży i słusznie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •