3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Harissa


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

Harissa

  • 250 g papryczek chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • 2 łyżeczki ziaren kolendry
  • 30 g oliwy lub oleju
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1 Do Closed lidwrzucić kumin i kolendrę, Gentle stir setting30s obr. 9-10
    2
    Dodać czosnek, paprykę, oliwę i sól. Gentle stir setting30s obr 8-9
    zgarnąć ze ścianek. W razie potrzeby zmielić ponownie.
    3 Przełożyć do najmniejszych słoikow ok 80g i pasteryzować, dzięki czemu zwiększy się data przydatności pasty. Ostudzić i przechowywać w lodówce.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy