Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
TACOS
- 150 g mąki kukurydzianej
- 100 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki kery
- 2 łyżki oleju
- 150 g ciepłej wody
- 300 g oleju, do smażenia
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" włóż wszystkie składniki ( pomijając olej do smażenia) 2 minuty /"Ciasto"
Wyłóż ciasto na oprószoną mąką deskę i rozwałkuj na grubość 2 mm. Wytnij krążki o średnicy 15 cm.
W garnku rozgrzej olej i włóż ciasto. Po kilku sekundach ciasto obróć. Następnie przy pomocy dwóch łopatek formuj tacos. Na początek zatapiaj środek, a później złóż powoli końce podtrzymując je łopatką . Ciasto smaż do momentu zarumienienia. Wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyło się z tłuszczu. Do środka możesz dodać wybrane przez Ciebie dodatki. Ja proponuję https://www.przepisownia.pl/inne-dania-glowne-przepisy/tacos-z-kurczakiem/hjn486pg-c5cd3-470318-f60be-xr6p6dfa
TACOS
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)