3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

TORT Aniusi


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

TORT

  • 30 g kakao
  • 130 g cukier
  • 5 jajka
  • 100 g mąka tortowa
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Do suchego naczynia miksującego wrzucić czekoladę gorzką, rozdrobnić 2 s/obr. 5, przełożyć do osobnego naczynia.
  2. Mąkę i kakao odważyć i wymieszać, przesiać przez sito.
  3. Założyć motylek.Do naczynia miksującego włożyć białka oddzielone od żółtek, ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie przebić), około 1 min/obr.4
  4. Pod koniec ubijania, ciągle ubijając na obr.4, dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce (nie spieszyć się), robiąc krótkie przerwy po każdym dodaniu, aby cukier miał czas się rozpuścić.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy