3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem do babeczek z malinami


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

nadzienie

  • 300 g serka ( bez dodatków), np Philadelfia
  • 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
  • pół kilograma malin
  • 1/3 szklanki soku z cytryny
  • pół łyżeczki olejku waniliowego

ciasto

  • 150g miękkiego masła
  • kilka kropel olejku migdałowego
  • 2 szklanki mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyzki cukru
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 6
    2h 50min
    Czas całkowity 2h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    masa
  1. Mleko/ serek/ sok z cytryny / aromat umieścić w Blokada naczynia miksującego i zmiksować 40 sek/ obr 3,5 ( konsystencja budyniu), dodać połowę malin i wymieszać 20 sek/ obr 2. Nadziać kremem babeczki, udekorować pozostałymi malinami i na 2 godz wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać ew. cukrem pudrem.
  2. ciasto
  3. W termomiksie wymieszać na pulchną masę wszystkie składniki oprócz mąki -2min/ obr 4. Dodać mąkę 30s/ obr 2. Zrobić kulę, włożyć do lodówki na ok 1/2 godziny. Ciasto ma być tłuste, ale nie powinno się lepić do rąk - w tym przypadku dodać troszkę mąki. Foremki do babeczek posmarować masłem, ciasto rozwałkować małymi porcjami i wylepić foremki. Nakłuć widelem. Piec 15-20 min temp 180.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Potrzebne są foremki - jak nie ma tylu to trzeba piec etapami.

Można zrobić jako tartę..

Zamiast 30g masła można użyć tyle samo serka homogenizowanego ( z Radomia)

W sezone truskawkowym koniecznie zrobić z truskawkami - są przepyszne. Przed dodaniem do masy należy oderwać szypułki i pokroić na ćwiartki lub ósemki.

Krem jest niezbyt słodki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy