3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Piernik z bakaliami


Wydrukuj:
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

na polewę

Składniki na ciasto

  • 2 łyżki miodu plynnego
  • 3 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 2 łyżki kakao
  • 4szt. jajek
  • 130. gramów margaryny rozpuszczonej
  • 1 dżem wiśnioiwy średni
  • 1 szkl. cukru
  • 1szkl. mleka
  • 500 gramów mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki cynamou
  • 0,5szkl. orzechy włoskie pokrojone
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie sładniki oprócz dżemu i orzechów włożyć do Closed lidi wymieszać 4 obroty 40 sekund. Zgarnąć kopystką ze ścian naczynia masę, dodać dżem i pokrojone orzechy włoskie, wymieszać 3 obroty 20 sekund i wylać na blaszkę.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Piec w 180 stopni 50-60 minut. Wychodzi 1 duża keksówka lub dwie małe.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy