3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Piernik bez mąki


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 16 g cukier wanilinowy
  • 200 g orzechów włoskich
  • 100 g moreli suszonych
  • 100 g rodzynek
  • 200 g masła extra
  • 1 płaskich łyżek sody oczyszczonej
  • 100 g śliwek suszonych bez pestek
  • 100 g Migdałów
  • 0,5 torebki przyprawy do piernika, najlepiej firmy Kotanyi
  • 510 g żółtek, ok. 30 szt
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Orzechy i migdały rozdrobnić wClosed lid 5sek/obr 7.,przesypać do innego naczynia. 

    2.Masło utrzeć w Closed lid1 min/obr 6,dodać żółtka,ucierać 2 minuty/obr 5, 

    3.Dodać przyprawę,sodę,pokrojone w kostkę śliwki,rodzynki i  orzechy z migdałami.

    4.Wymieszać z pomocą kopystki 2 min/obrCounter-clockwise operation/obr 3

    5. Piec około 1 godz. w temp. 160 stopni

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis do wypróbowania...

    Zgłoszony przez Basiulek na lutego 10, 2014 at 18:24.

    Przepis do wypróbowania... muszę tylko zakupić kilka kratek jajek tmrc_emoticons.;)sprawdzę z wielką przyjemnością

    Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją — Jostein Gaarder

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis  Aldona

    Zgłoszony przez aldicym na lutego 10, 2014 at 10:17.

    Ciekawy przepis  Cooking 6

    Aldona

    Aldona

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Taki piernik można jeść na

    Zgłoszony przez beatabrajer@wp.pl na lutego 9, 2014 at 18:34.

    Taki piernik można jeść na okrągłotmrc_emoticons.) super!

    BB

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze