Składniki
ciasto
- 480 g mąki
- 250 g margaryny, zimnej, pokrojonej na kawałki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 jajek
- 70 g cukru
- 150 cukru pudru
- około 500 g owoców, najlepiej brzoskwinie lub śliwki, jabłka
-
6
1h 5min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9Jedzenie na wynos Przepis dla dużej rodziny Przepis dla studenta Przyjęcie Bufet Wakacje Urodziny Urodziny dziecka Piknik Grill Prezent Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Łatwe Naturalne Szybkie Kreatywne Niedrogie Drugie śniadanie Podwieczorek Kolacja Kolacja Przekąska Jesień Potrawa wegetariańska Praliny/słodycze Ciasto Ciastka Deser Pieczenie
Przygotowanie
1. Białka jajek wrzucić do czystego i suchego naczynia. Ubić 1min/obr. 3-4. Przełożyć do innego naczynia.
2. Do naczynia włożyć mąkę, margarynę, proszek do pieczenia, cukier i żółtka. Utrzeć 5s./obr. 6.
3. 3/4 ciasta przełożyć na pokrytą papierem do pieczenia blachę. Na ciasto położyć owoce. Pianę z białek wymieszać delikatnie z cukrem pudrem. Przykryć pianą owoce. Posypać resztą ciasta kruszonkowego.
4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 50 minut.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMożna to zrobić z brzoskwiniami z puszki?
Można to zrobić z brzoskwiniami z puszki?
zrobiłam z śliwkami pycha, polecam bardzo szybko...
zrobiłam z śliwkami pycha, polecam bardzo szybko się robi
ciasto przepyszne!!! zrobiłam z mrożonymi...
ciasto przepyszne!!! zrobiłam z mrożonymi truskawkami
Ciasto jest przepyszne! Polecam w 100 %!!
Ciasto jest przepyszne! Polecam w 100 %!!
Jabłka na ogrodzie się nie
Jabłka na ogrodzie się nie zmarnują bo ciacho wychodzi super
Bardzo dobre ciacho. Można
Bardzo dobre ciacho. Można dać więcej jabłek i je rozdrobnić przed wyłożeniem na kruszonkę ( 4 s/ obr4)
Piekłam już dwa razy.
Piekłam już dwa razy. Wszystki bardzo smakuje i jest mega szybkie
Ciasto bardzo łatwe i
Ciasto bardzo łatwe i dobre.
Tym co nie słodzą starczy 100g pudru.
POLECAM! Palce lizać!
Uwielbiam drożdżówki. Będę
Uwielbiam drożdżówki. Będę musiała wypróbować. Dziękuję i Pozdrawiam!
zaslodzimy się na te święta