3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi z kapustą i grzybami


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 500 g kapusty kiszonej, bez zalewy
  • 500 g wody
  • 100 g marchewki, obranej
  • 50 g pietruszki, obranej
  • 120 g cebuli
  • 40 g oleju
  • 50 g masła
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • Ciasto:
  • 550 g mąki pszennej
  • 30 g oleju
  • 300 g wody, ciepłej
  • 100 g grzybów, suszonych, (np.: borowiki, podgrzybki)
  • Farsz:
  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Relleno:



    1. Verter los champiñones con agua (preferiblemente el día anterior), reservar en remojo.
    2. Coloque el repollo en el recipiente para mezclar y agregue el agua. Coloque los champiñones, las zanahorias y el perejil en el Varoma, ponga en el vaso y cocine 30 min / Varoma / velocidad. 1, colar la col cocida por Varoma.
    3. Coloque en el vaso la cebolla y el aceite y pique 3 seg/vel. 5 , luego guiso 3 min / Varoma / velocidad .
    4. Añada los champiñones, las verduras, la col, la mantequilla, la sal y la pimienta y trocee 15 seg/vel. 4 , luego cocine a fuego lento, revolviendo de vez en cuando con una espátula, 5 min / Varoma / / velocidad 2 . Sazone al gusto con pimienta y sal y deje enfriar.


    Torta:



    5. Poner todos los ingredientes de la masa en el vaso de la batidora y amasar durante 1 minuto / / .
    6. Sobre la tabla enharinada, estirar la masa finamente, cortar círculos con un vaso, poner el relleno en el centro de cada uno, formar las albóndigas.
    7. Hervir en agua hirviendo con sal hasta que las albóndigas salgan a la superficie del agua.



    Información:


    El repollo demasiado agrio debe enjuagarse con agua antes de cocinarlo.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ewa Wysocz napisał:...

    Zgłoszony przez Ikswonamor na grudnia 10, 2023 at 20:53.

    Ewa Wysocz napisał:
    Bardzo wszystkich przepraszm ale musiałam zapisać tłumaszenie, ponieważ ułatwi mi to pracę , szczególnie przed świętami.
    Przygotowanie Farsz:
    1. Grzyby zalać wodą (najlepiej dzień wcześniej), odstawić do namoczenia.
    2. Włóż kapustę do naczynia miksującego i dodaj wodę. Pieczarki, marchewkę i pietruszkę włożyć do przystawki Varoma, włożyć do naczynia miksującego i gotować 30 min/Varoma/obr. 1,
    Odcedź kapustę ugotowaną na Varomie.
    3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i olej, rozdrobnić 3 s/obr. 5, następnie gotować 3 min/Varoma/obr.
    4. Dodać pieczarki, warzywa, kapustę, masło, sól i pieprz, rozdrobnić 15 s/obr. 4, następnie gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając szpatułką, 5 min / Varoma / / obr. 2 . Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i odstawiamy do ostygnięcia.
    Ciasto: 5. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w blenderze i wyrabiać przez 1 minutę / / . 6. Na oprószonej mąką stolnicy cienko rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółka, na środek każdego nakładać nadzienie, formować pierożka. 7. Gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną na powierzchnię wody.
    Informacja: Zbyt kwaśną kapustę należy przed gotowaniem przepłukać w wodzie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ewa Wysocz:...

    Zgłoszony przez Kuraniedomowa na grudnia 22, 2022 at 11:06.

    Ewa Wysocz:
    Niestety, tym tłumaczeniem bardzo utrudnia pani prace dla reszty użytkowników. Można przecież zapisać swoją, przetłumaczoną wersje. Nie rozumiem, po co robic to na oryginale.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo wszystkich przepraszm ale musiałam...

    Zgłoszony przez Ewa Wysocz na grudnia 16, 2022 at 10:32.

    Bardzo wszystkich przepraszm ale musiałam zapisać tłumaszenie, ponieważ ułatwi mi to pracę , szczególnie przed świętami.
    Przygotowanie Farsz:
    1. Grzyby zalać wodą (najlepiej dzień wcześniej), odstawić do namoczenia.
    2. Włóż kapustę do naczynia miksującego i dodaj wodę. Pieczarki, marchewkę i pietruszkę włożyć do przystawki Varoma, włożyć do naczynia miksującego i gotować 30 min/Varoma/obr. 1,
    Odcedź kapustę ugotowaną na Varomie.
    3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i olej, rozdrobnić 3 s/obr. 5, następnie gotować 3 min/Varoma/obr.
    4. Dodać pieczarki, warzywa, kapustę, masło, sól i pieprz, rozdrobnić 15 s/obr. 4, następnie gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając szpatułką, 5 min / Varoma / / obr. 2 . Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i odstawiamy do ostygnięcia.
    Ciasto: 5. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w blenderze i wyrabiać przez 1 minutę / / . 6. Na oprószonej mąką stolnicy cienko rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółka, na środek każdego nakładać nadzienie, formować pierożka. 7. Gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną na powierzchnię wody.
    Informacja: Zbyt kwaśną kapustę należy przed gotowaniem przepłukać w wodzie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kiedyś wykonanie było po polsku ,nie rozumiem po...

    Zgłoszony przez edytka_33 na grudnia 4, 2022 at 22:31.

    Kiedyś wykonanie było po polsku ,nie rozumiem po co ktoś to zmieniał. Pierogi są super,ale z tym opisem teraz to jakaś porażka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dlaczego wykonanie jest po hiszpańsku? Wujek...

    Zgłoszony przez Monisia75 na listopada 20, 2022 at 09:33.

    Dlaczego wykonanie jest po hiszpańsku? Wujek Google sobie poradzi tylko po co ten bałagan?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto - Pierwsza Klasa! Zrobiłam na Wigilię....

    Zgłoszony przez predygiernova na stycznia 13, 2020 at 15:18.

    Ciasto - Pierwsza Klasa! Zrobiłam na Wigilię. Rozpływa się w ustach. Delikatne. Takie, jak powinno być. Podeszłam początkowo sceptycznie (gotuję od wielu lat i mam swoje "pewniaki"), ale w końcu brak czasu no i zakup nowego TM ( Big Smile) skłoniło mnie do zaryzykowania. Och, nawet nie wiesz, jak Ci jestem wdzięczna za ten przepis!!! Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mega pyszne 😋

    Zgłoszony przez lilian242 na grudnia 22, 2018 at 21:55.

    mega pyszne 😋

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierogi przepyszne. Robilam w tamtym roku i teraz...

    Zgłoszony przez mormyszka na grudnia 19, 2018 at 22:29.

    Pierogi przepyszne. Robilam w tamtym roku i teraz robie wiecej. Zmieniam tylko skladniki na farsz. Jest w nim tylko kapusta grzyby i podsmazona cebulka. Kapuste i grzyby po wystygnieciu mieszam w termo dodajac do smaku pieprz i sol. Mieszam skladniki osobno po ok. 13 sek obr4, 5. Potem lacze oba skladniki i dodaje podsmazona cebulke. Bajka A najlepzza opinia to ze byly lepsze od tesciowej. A musze powiedziec ze robi przepyszne 😁

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Doskonały przepis, bardzo dziękuję. Piergi...

    Zgłoszony przez Ela G. na grudnia 18, 2018 at 21:33.

    Doskonały przepis, bardzo dziękuję. Piergi genialne tmrc_emoticons.-)

    Pozdrawiam,-
    Ela

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniały przepis, moje pierwsze pierogi z...

    Zgłoszony przez planca na grudnia 16, 2018 at 13:04.

    Wspaniały przepis, moje pierwsze pierogi z kapustą i grzybami wyszły przepyszne. Farsz idealny, ciasto mięciutkie, elastyczne. "Kradnę" do moich kolekcji tmrc_emoticons.) Dziękuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • amelia2011:ja dopiero bede robic te pierogi ale...

    Zgłoszony przez Glizdka25 na grudnia 4, 2018 at 13:23.

    amelia2011:ja dopiero bede robic te pierogi ale apropo mrozenia to ja mroze surowe😃

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre pierogi! Dorobiłam jeszcze 1/3...

    Zgłoszony przez Marta06 na grudnia 1, 2018 at 22:43.

    Bardzo dobre pierogi! Dorobiłam jeszcze 1/3 ciasta,gdyż zostało mi farszu.👍👍👍

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ile pierogow wyjdzie z tego przepisu?...

    Zgłoszony przez amelia2011 na grudnia 18, 2017 at 11:39.

    Ile pierogow wyjdzie z tego przepisu?
    Czy pierogi trzeba odrazu jesc czy mozna je zrobic dzien wczesniej? jak je przechowywac aby sie nie posklejaly i jesli mrozic to jak ;D dziekuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny farsz, szybko i łatwo się robi. Dodałam...

    Zgłoszony przez Kawiarenka na grudnia 10, 2017 at 09:05.

    Pyszny farsz, szybko i łatwo się robi. Dodałam jeszcze świeżych grzybów bo musiałam zużyć, wcześniej je obgotowalam, posiekalam, podsmażyłam z cebulką na patelni i dodałam do farszu. Dobrze, ze ciasto bez jajka, takie też robię i takie jest najlepszetmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy zamiast suszonych grzybów mozna Dax świeże?...

    Zgłoszony przez mon88 na października 11, 2017 at 12:38.

    Czy zamiast suszonych grzybów mozna Dax świeże? Jak tak to w jakiej ilości?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo bardzo bardzo dobre Pierogowy mój debiut,...

    Zgłoszony przez m..arta na lipca 16, 2017 at 20:18.

    Bardzo bardzo bardzo dobre Pierogowy mój debiut, i to jaki! Mistrzostwo świata Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kochani, ile wychodzi pierogow z tego przepisu?...

    Zgłoszony przez Anulaa na grudnia 20, 2016 at 16:27.

    Kochani, ile wychodzi pierogow z tego przepisu? Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Te pierogi to mistrzostwo swiata!!!Bardzo dobry...

    Zgłoszony przez edytka_33 na grudnia 20, 2016 at 08:44.

    Te pierogi to mistrzostwo swiata!!!Bardzo dobry przepis. Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • niebo w gębie! mąż zwariował, przepyszne!!!!....

    Zgłoszony przez niunas na grudnia 18, 2016 at 23:07.

    niebo w gębie! mąż zwariował, przepyszne!!!!. mi na tą porcję farszu musiałam dorobić 1/2 porcji ciasta. wyszło około 100 pierogów.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje pierwszy samodzielne pierogi . Wyszły super

    Zgłoszony przez anetaamb na grudnia 18, 2016 at 14:48.

    Moje pierwszy samodzielne pierogi . Wyszły super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis rewelacyjny! Farsz wyśmienity i to...

    Zgłoszony przez kasiato na grudnia 14, 2016 at 23:25.

    Przepis rewelacyjny! Farsz wyśmienity i to ciasto.....palce lizać!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne

    Zgłoszony przez angela27 na grudnia 7, 2016 at 08:44.

    Pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PYSZNE PYSZNE

    Zgłoszony przez FRANCA na października 16, 2016 at 19:43.

    PYSZNE PYSZNE tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje Mixi Pierogi wyszły

    Zgłoszony przez pokorka na października 16, 2016 at 19:20.

    Dziękuje Mixi tmrc_emoticons.D Pierogi wyszły przepyszne...mniam, mniam tmrc_emoticons.D ja jeszcze do kapusty dodałam 250gr mięsa od łopatki / tak robiła moja babcia, mówiła, że to specjalnie dla dziadka, trochę tłuszczyku nie zaszkodzi  tmrc_emoticons.;)/ pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cuuudoooooooooooo!!!

    Zgłoszony przez Joanka79 na sierpnia 27, 2016 at 21:03.

    Cuuudoooooooooooo!!! Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje pierwsze pierogi z

    Zgłoszony przez ufka30 na marca 25, 2016 at 19:21.

    Moje pierwsze pierogi z kapustą i z grzybami. Były pyszne, jak u mamy tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Popełniłam i ja te pierogi.

    Zgłoszony przez Agary na marca 5, 2016 at 15:06.

    Popełniłam i ja te pierogi. Ciasto - marzenie! Wręcz wspaniałe: elastyczne i smaczne. Nieco rozczarował mnie farsz: robiłam ściśle wg przepisu i niestety smak nieco popsuła pietruszka, której nie zwykłam dodawać do farszu na pierogi. Ale o gustach się nie dyskutuje tmrc_emoticons.;) Kolejnym razem po prostu pominę ten składnik. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam na Wigilie i wyszły

    Zgłoszony przez Edycia84 na stycznia 19, 2016 at 14:07.

    zrobiłam na Wigilie i wyszły idealne polecam tmrc_emoticons.) Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierogi pierwsza klasa.

    Zgłoszony przez apage_borsuk na grudnia 30, 2015 at 14:13.

    Pierogi pierwsza klasa. tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Farsz pyszny Dziękuję za

    Zgłoszony przez Aleksandra85 na grudnia 27, 2015 at 16:56.

    Farsz pyszny tmrc_emoticons.D Dziękuję za genialny przepis tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mój debiut pierogowy, 109

    Zgłoszony przez Besson na grudnia 25, 2015 at 10:10.

    Mój debiut pierogowy, 109 szt. aż brakło farszu i na szybko zmieliłem kurczaka gyros co był w lodówce tmrc_emoticons.) Wyszły przepyszne, tak jak lubię, cieniutkie i delikatne ciasto, wyrazisty farsz. Brawo Ja tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne! Polecam przepis.

    Zgłoszony przez DomiG na grudnia 25, 2015 at 10:09.

    Pyszne! Polecam przepis. Musiałam jeszcze przez chwilkę wyrabiać ciasto ręcznie, ale dosłownie zajęło mi to kilka sekund. Ciasto delikatne, elastyczne. Przyjemność lepienia,  a smak pierogów rewelacyjny. Z przepisu wyszło mi 75 sztuk (wycinałam kółka o średnicy ok 5cm). Dziękuję i życzę smacznego!!!   Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobry farsz i bardzo

    Zgłoszony przez Kasiasrasia na grudnia 22, 2015 at 07:39.

    bardzo dobry farsz i bardzo plastyczne ciasto tmrc_emoticons.;) zrobiłam 90 pierogów i 90 uszek tmrc_emoticons.)  polecam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Superaśny przepis. Pierogi

    Zgłoszony przez Agata207 na grudnia 21, 2015 at 22:26.

    Superaśny przepis. Pierogi już czekają na wigilię, a ja czekam na nie. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Farsz jest Obłędny. 

    Zgłoszony przez micka na grudnia 19, 2015 at 11:52.

    Farsz jest Obłędny.  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • lepiej 2 razy - jak robiłam

    Zgłoszony przez MagdaZd na grudnia 17, 2015 at 18:43.

    lepiej 2 razy - jak robiłam kiedyś z podójnej porcji ruskie to nie daje rady

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja lada moment będę próbować

    Zgłoszony przez marz na grudnia 17, 2015 at 13:25.

    Ja lada moment będę próbować tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam i wyszły pyszne

    Zgłoszony przez Edycia84 na grudnia 17, 2015 at 12:36.

    zrobiłam i wyszły pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •    Super pierwsza klasa

    Zgłoszony przez Baksiu2 na grudnia 16, 2015 at 21:11.

       Super pierwsza klasa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam pytanie, czy można zrobić

    Zgłoszony przez izabelku na grudnia 16, 2015 at 18:05.

    Mam pytanie, czy można zrobić bez pietruszki i marchewki i czy wyjdą wtedy równie udane? Będę wdzieczna za odpowiedź.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jeśli chce zrobić z podwójnej

    Zgłoszony przez hania89 na grudnia 16, 2015 at 09:03.

    Jeśli chce zrobić z podwójnej porcji, to lepiej żebym dwukrotnie wrzuciła ciasto do naczynia miksującego i wyrobiła oddzielnie czy mogę wsypac 1100g mąki 600g wody i 60g oleju? Obawiam się, że dobrze się wtedy nie wyrobi. Podobnie jest jak wyrabiam ciasto na chleb to z 1kg jest bardzo ciężko. Jak Wy sądzicie? Może ktoś z Was już w ten sposób próbował i podzieli się spostrzeżeniem ? tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mój Bimby już w drodze do

    Zgłoszony przez marz na grudnia 12, 2015 at 15:20.

    Mój Bimby już w drodze do mnie, więc już niedługo wypróbuję!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pierogi

    Zgłoszony przez viola309 na grudnia 12, 2015 at 15:16.

    pierogi rewelacyjne,delikatne, farsz boski,jak dla mnie za dużo ciasta więc następnym razem zrobie jeszcze ruskie,POLECAM.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne pierogi.polecam

    Zgłoszony przez curyk na grudnia 9, 2015 at 20:50.

    pyszne pierogi.polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W weekend mam amitny plan

    Zgłoszony przez Edycia84 na grudnia 9, 2015 at 11:48.

    W weekend mam amitny plan zrobić pierożki na świeta i zamrozić skoro tak zachwalcie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, czy 35 sztu wyszło Ci

    Zgłoszony przez marz na grudnia 9, 2015 at 07:56.

    Haniu, czy 35 sztu wyszło Ci z tych proporcji składników? andziaa napisała, że wyszło jej 90 to duży rozrzut. U mnie są fani pierogów, więc bedę musiała zwiększyć proporcje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję  i czekam dalej z

    Zgłoszony przez marz na grudnia 9, 2015 at 06:20.

    Dziękuję  tmrc_emoticons.) i czekam dalej z niecerpliwością na mojego pomocnika

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja przepisu na ciasto

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na grudnia 9, 2015 at 05:35.

    Ja przepisu na ciasto pierogowe używam często i zawsze mi wychodzi 35 a kapustę można gotować na 1lubMieszaniebo i tak ją mielisz

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mi wyszło 90

    Zgłoszony przez andziaa na grudnia 8, 2015 at 20:37.

    mi wyszło 90 tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto cieniutkie, farsz

    Zgłoszony przez andziaa na grudnia 8, 2015 at 20:36.

    Ciasto cieniutkie, farsz obłędny. Nigdy lepszych domowych nie jadłam!!! Polecamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •