3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kaszotto z kalafiorem i indykiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Kaszotto z kalafiorem i indykiem

  • 200 gramów pierś z indyka, bez skóry, bez kości
  • 1 marchewka
  • 1/2 selera
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 Pora
  • 2 łyżki oleju
  • 100 g kaszy gryczanej, 1 torebka
  • 500 ml wody
  • 1 czubate łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
  • 1 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczek kurkumy, suszona
  • 1 łyżeczek kolendry, suszonej mielonej
  • 400 g różyczek kalafiora
  • 100 g liście szpinaku, świeże, lub mrożony
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Zmielić mięso w maszynce (ja preferuję) lub w Blokada naczynia miksującego, wtedy 10sek/obr6. Przełożyć do innego naczynia.
    2. Obrać cebulę, czosnek, marchewkę i selera.
    3. Do Blokada naczynia miksującego wrzucić pokrojoną na kawałki marchewkę i pokrojonego na kawałki selera. Rozdrobnić 5sek/obr4. Przełożyć do innego naczynia.
    4. Do Blokada naczynia miksującego wrzucić cebulę i czosnek. Rozdrobnić 5sek/obr5.
    5. D
    odać 1 łyżkę oleju, dusić 2min/Varoma/obr1.
    6. Pora pokroić w półplasterki.
    7. Do Blokada naczynia miksującego dodać pokrojonego pora.
    8. Dodać pozostałą łyżkę oleju. Dusić 2min/Varoma/obr1.
    9. Do Blokada naczynia miksującego włożyć mięso, marchewkę z selerem, doprawić solą i pieprzem i dusić 5min/120st/obr1.
    10. Do Blokada naczynia miksującegododać kaszę gryczaną, wlać 500 ml wody, czubatą łyżeczkę koncentratu bulionu drobiowego, sos sojowy, kurkumę, kolendrę, pieprz i sól.
    11. Zagotować 10min/120st/Obroty wsteczne/obr1.
    12. Do Blokada naczynia miksującego dodać różyczki kalafiora, gotować 10min/120st/Obroty wsteczne/obr1.
    13. Do Blokada naczynia miksującego dodać posiekany szpinak i gotować 2min/120st/Obroty wsteczne/obr1.
    14.Posypać czerwoną papryką i podawać.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre danie, choc ja kurczaka dodaję...

    Zgłoszony przez damian2999 na stycznia 9, 2019 at 10:58.

    Bardzo dobre danie, choc ja kurczaka dodaję pokrojonego w kostkę i podsmazonego na patelni razem z kalafiorem w pkt.12. Robiliśmy już kilka razy i zawsze z chęcia do tego dania powracamySmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Faktycznie bardzo smaczne.Zrobiłam bez szpinaku...

    Zgłoszony przez zabka372 na marca 24, 2018 at 14:15.

    Faktycznie bardzo smaczne.Zrobiłam bez szpinaku bo nie lubię. Napewno wrócę do przepisu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszne danie

    Zgłoszony przez Lucyna11 na marca 15, 2018 at 17:25.

    Bardzo pyszne danie Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Danie może nie wygląda ale jest bardzo pyszne....

    Zgłoszony przez kolumb na marca 11, 2018 at 11:19.

    Danie może nie wygląda ale jest bardzo pyszne. Dobry sposób aby przemycić dzieciom sporą ilość warzyw.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze