3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Racuchy na maślance


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Składniki:

  • 500 g maślanki
  • 500 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty sody oczyszczonej
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty soli
  • olej do smażenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. 1.W naczyniu umieścić wszystkie składniki.Wymieszać 30s/obr5.

    2.Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta.Smażyć na złoty kolor.

    3.Usmażone racuszki kłaziemy na ręczniczku papierowym,aby odsączyć tłuszcz.

    4.Podawać z dżemem(idealny truskawkowy robiony w TM) lub z cukrem pudrem

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre racuchy.Smażyłam na oleju...

    Zgłoszony przez sabasia1 na lutego 15, 2019 at 13:47.

    Bardzo dobre racuchy.Smażyłam na oleju kokosowym. Wkroiłam cieniutkie plasterki jabłka. Cooking 10Znikały błyskawicznie. Nie nadążałam ze smażeniem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zrobiłam Pychotka!

    Zgłoszony przez agnes75 na października 27, 2018 at 14:03.

    Właśnie zrobiłamBig Smile Pychotka!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez Pani Kuleczka na listopada 29, 2017 at 18:00.

    Blokada naczynia miksującego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczne bardzo, pulchniutkie.

    Zgłoszony przez Kawiarenka na stycznia 14, 2016 at 18:49.

    Smaczne bardzo, pulchniutkie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro bedzie pyszne jedzonko.

    Zgłoszony przez e-linka na października 16, 2015 at 20:59.

    Jutro bedzie pyszne jedzonko.  Juz teraz slinka leider tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie się nimi zachwycamy 

    Zgłoszony przez mikulina na czerwca 23, 2015 at 14:59.

    tmrc_emoticons.) właśnie się nimi zachwycamy 

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Racuchy wyszły bardzo dobre,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 29, 2014 at 20:15.

    Racuchy wyszły bardzo dobre, ale nie użyłam soli nawet szczypty tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Te racuchy to smak, którego

    Zgłoszony przez Angelica na grudnia 28, 2014 at 17:03.

    Te racuchy to smak, którego od dawna szukałam. Ja dałam tylko szczyptę soli zamiast dwóch łyżeczek. Racuchy urosły bardzo grube. Nie są słodkie, więc można je podawać z dowolnymi dodatkami. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze